Održana skupština DVD – a Dolci

U nedjelju, 23. ožujka 2014. godine, u prostorijama vatrogasnog doma DVD – a Dolci, održana je 86. redovna godišnja izvještajna skupština DVD – a Dolci, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu Društva za prošlu godinu podnio je predsjednik, Samir Božićević, istaknuvši da je u vremenu od 2005. do 2012. godine novac Dolcima bio najmanji problem, jer je Grad neprestano pomagao, kako kroz DVD, tako i kroz Mjesni odbor. Predsjednik je prisutne upoznao sa aktivnostima koje je DVD provodio tijekom prošle godine. Tako su članovi DVD – a u suradnji sa Mjesnim odborom radili na uređenju vatrogasnog doma, postavljanju rasvjetnih tijela i košnja trave oko doma. Također su radili na popravku crpke i vatrogasne cisterne te su bili domaćini svečanosti povodom proslave Sv. Florijana. Članovi Društva obavili su liječničke preglede te su pohađali nastavni program za vatrogasna zvanja. Predsjednik DVD – a uputio je zahvalu gradonačelniku koji u ova teška vremena nalazi način da pomogne rad vatrogastva na području grada.

 

Izvješće o radu operative podnio je zapovjednik DVD – a Dolci, Mario Gubeljak,  naglasivši da u prošloj godini u mjestu nije bilo požara, ali su na poziv Vatrogasne zajednice Orahovica sudjelovali u potrazi za nestalom osobom te su bili u pripremi za pomoć poplavljenom području Siska. U prošloj godini 12 vatrogasaca upućeno je na liječnički pregled. Posebna pozornost skrenuta je na rad i vježbe s djecom, a na inicijativu Grada članovi DVD – a sudjelovali su u akciji Zelena Čistka. Također su sudjelovali na brojnim natjecanjima i turnirima, a sa dva člana priključili su se hodočašću u Mariju Bistricu.

U nastavku skupštine, predsjednik Društva iznio je plan rada za 2014. g u kojem je istaknuo da će DVD nastojati pozitivno djelovati na mještane Dolaca, nastavit će održavati ono što je izgrađeno, provoditi radne akcije te završiti postavljenje autobusne kućice. Također će se završiti postavljanje rasvjete prema groblju koje je u završnoj fazi i raditi na uređenju školske zgrade koja broji skoro stoljeće starosti. Članovi Društva i dalje će nastaviti raditi sa djecom, odlaziti na natjecanja i nastojat će okupiti žensku A ekipu, prihvaćat će pozive na intervencije te će organizirati dežurstva tijekom žetvenog perioda. U nastavku skupštine dodijeljena su i uvjerenja za zvanje vatrogasac, vatrogasac I. klase i dočasnik.

Riječi pohvale članovima Društva uputio je gradonačelnik Josip Nemec, rekavši da ga se dojmilo izvješće predsjednika koje je realno i u kojem su uočeni svi problemi i nedostaci. Gradonačelnik je pozvao DVD, Mjesni odbor i NK Došk da prevaziđu razmirice i da nastave zajedno raditi za dobrobit sela, jer je u interesu mještana da budu složni. Iako će ovo biti jedna od težih godina, DVD će i dalje imati podršku Grada. Gradonačelnik je još jednom čestitao na izvješćima i provedenim aktivnostima te je članovima DVD Crkvari poželio da plan za tekuću godinu ostvare u cijelosti i da ga, u skladu sa svojim mogućnostima, nadograde. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/DVD-Dolci03-2014{/gallery}