Održana 132. skupština DVD – a Orahovica

U nedjelju, 2. ožujka 2014. godine, u vatrogasnom domu DVD – a Orahovica, održana je 132. godišnja izvještajna skupština DVD – a Orahovica. Od ukupno 62 člana koja imaju pravo glasa, skupštini je nazočilo 40 članova te 73 gosta. Pozivu na skupštinu odazvao se i gradonačelnik Josip Nemec.

Skupštinu je otvorio dopredsjednik DVD – a, Željko Hajba te je prisutne izvijestio o aktivnostima Društva u prošloj godini, a koje su bile usmjerene na očuvanje vatrogastva. Dopredsjednik je u svom izvješću pohvalio rad Puhačkog orkestra DVD – a Orahovica i nove načelnice, Blaženke Sekulić – Nekić te joj zahvalio za trud, rad i dobru suradnju. Članovi DVD – a Orahovica prisustvovali su proslavi Sv. Florijana u Dolcima, sudjelovali su na malonogometnom turniru „Damir Hornung“, bili su na hodočašću u Mariji Bistrici i Gospi Voćinskoj te su bili dio proslava drugih društava.

Izvješće o radu operative podnio je zapovjednik DVD – a Orahovica, Robert Orina, istaknuvši da Društvo broji 24 operativna vatrogasca te da su svi prošli liječnički pregled. Članovi Društva sudjelovali su na općinskim i županijskim natjecanjima, odradili su vježbe, sudjelovali su na vatrogasnoj biciklijadi u Našicama te su se trudili proći što više osposobljavanja kako bi bili što spremniji. Uz poslove koje su članovi Društva odradili za potrebe grada i građana, odradili su i 3 požarne intervencije na otvorenom prostoru, 10 tehničkih intervencija te su organizirali 10 – ak radnih akcija. Članovi DVD – a Orahovica, kako bi dočarali prisutnima plemenitost i hrabrost vatrogasaca, pripremili kratak film o radu vatrogasaca. Izvješće o radu Puhačkog orkestra DVD – a Orahovica podnijela je pročelnica, Blaženka Sekulić – Nekić, istaknuvši da Puhački orkestar broji 27 članova. U prošloj godini, od donacije Županije, kupljeno je 6 novih instrumenata, održali su 12 samostalnih javnih nastupa te su odrađivali 6 do 8 proba mjesečno.

 

Prema Planu rada za 2014. godinu, članovi Društva nastavit će sa stručnim osposobljavanjem vatrogasaca, informirat će javnost o opasnostima od požara, radit će na kupovini i zamjeni opreme, ishođenju potrebnih dozvola za izgradnju novog vatrogasnog doma te će nastaviti rješavati tekuće probleme u gradu. Članovi skupštine DVD – a donijeli su odluku o izmjeni i  dopuni Statuta, prema kojoj se broj članova Upravnog odbora sa 9 članova povećava na 11 članova. Tako su za nove članove Upravnog odbora imenovani Suzana Jurlina i Mario Hornung. U nastavku skupštine dodijeljena su priznanja za 30 i 50 godina rada u vatrogastvu te za 10 i 20 godina rada u Puhačkom orkestru, a počasnim predsjednikom Društva proglašen je Mato Orina, koji je 22 godine bio predsjednik DVD – a Orahovica.

Po završetku skupštine, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, uz nadu da će Grad Orahovica jednog dana imati profesionalnu vatrogasnu postrojbu te da će uskoro početi izgradnja novog vatrogasnog doma. Gradonačelnik je pohvalio rad DVD – a te svim članovima poželio svako dobro, što manje požara, a što više druženja i vježbi. (T. Petrović )

{gallery}SlikeGodina2014/DVD-Orahovica03{/gallery}