DVD Stara Jošava održao 62. godišnju izvještajnu skupštinu

U subotu, 15. ožujka 2014. godine, u vatrogasnom domu DVD – a Stara Jošava, održana je 62. godišnja izvještajna skupština DVD – a Stara Jošava. Skupštini je, od 39 članova s pravom glasa, nazočilo 29 članova, a pozivu da svojim prisustvom uveliča skupštinu odazvao se i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu Društva za 2013. godinu podnio je predsjednik, Dalibor Saher, istaknuvši da je prošla godina dana od promjene rukovodstva DVD – a Stara Jošava. Predsjednik je istaknuo da su sve predviđene aktivnosti realizirane gotovo u cijelosti, kao što su natjecanja, posjete drugim Društvima, radne akcije na vatrogasnom domu, pregled vatrogasne opreme te popravak i servis motorne štrcaljke. Izvješće o radu operative podnio je zapovjednik, Zlatko Udovčić, istaknuvši da u protekloj godini nije bilo intervencija, ali su odrađeni brojni operativni zadaci, kao što su liječnički pregledi za

interventne vatrogasce, proslava sv. Florijana u Dolcima, općinska i županijska vatrogasna natjecanja, hodočašća u M. Bistricu i 10 – ak radnih akcija. Društvo broji ukupno 64 člana, od kojih je 11 interventnih vatrogasaca s položenim stručnim ispitom i liječničkim pregledom. Društvo također ima 12 članova mladeži i 14 podmladka.

Neke od aktivnosti koje će DVD Stara Jošava provoditi u 2014. godini su održavanje trajne spremnosti, raditi će na izgradnji poligona za obuku mladeži, restauracija i bojenje štrcaljke te izgradnja prostora za njezino skladištenje. Također je u planu i bojenje stropa u vatrogasnom domu, odlazak na vatrogasna natjecanja i obuka za potrebita viša zvanja u vatrogastvu. U nastavku skupštine, predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Petar Čačinović, uručio je uvjerenja za položen ispit za vatrogasca, vatrogasca 1. klase, zvanje dočasnika i dočasnika 1. klase, rekavši da mu je čast biti na čelu DVD – a koja tako dobro rade.

Po završetku skupštine sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec te je pohvalio rad novog rukovodstva Društva. Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan planovima koje su članovi Društva stavili pred sebe te im je poželio da im se ostvari sve što su zacrtali. Zahvalivši na pozivu, članovima DVD – a poželio je puno uspjeha u radu sa što manje požara. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/DVD-StaraJosava03-2014{/gallery}