Virovitički kazališni susreti u Orahovici

Ljubitelji kazališnih predstava uskoro će doći na svoje. U sklopu 10. virovitičkih kazališnih susreta, Kazalište Virovitica u Orahovici će u kino sali izvesti predstave autora Angela Beolcoa Ruzzantea „Mindenfela“ i Antona Pavlovića Čehova „Žene“. Prva je na repertoaru, u subotu 22. veljače 2014., smiješna i urnebesno zabavna komedija jednog od najvećih talijanskih renesansnih komediografa „Mindenfela“. Komedija ima tipičan renesansni zaplet, svi su poznati tipovi u njoj: muž mlakonja, pohotna žena i prevarant, koji na kraju, kako to već biva, sam bude prevaren. U petak, 28. veljače, zaigrat će „Žene“, predstava nastala prema tekstovima A. P. Čehova „O štetnosti duhana“, „Tragičar protiv volje“, „Prosidba“ i „Od dosade“.

Muški karakteri u predstavi svi su odreda slabići, luzeri koji žive u ženinoj sjeni i koriste njezinu odsutnost da bi digli glas protiv takvog stanja.

 

Cijena ulaznica za predstave iznosi 30 kuna, a moći će se kupiti od utorka, 18. veljače 2014. godine u Turističkoj zajednici grada Orahovice. (T. Petrović)