Dođi, vidi i budi ono što želiš

Vrijeme smijeha, ludorija, zabave i razonode, početak maškaranog ludovanja, obilježen je u Orahovici u utorak, 21. siječnja 2014. godine, kada su, tradicionalnom primopredajom ključeva, maškare preuzele vlast u gradu. Vladavina maškara biti će okončana u subotu, 15. veljače 2014. godine, maškaranom povorkom i spaljivanjem Fašnika, krivca za sve nedaće orahovčana.

Po prvi puta sudionici Orahovačkih maškara imaju priliku izabrati glazbenu podlogu uz koju će prezentirati svoje maske publici i žiriju. Izbor glazbene podloge potrebno je prijaviti osobno u Turistički ured na adresi Trg sv. Florijana bb, putem e-maila: tzgorahovica@tzgorahovic.hr ili na Radio Orahovicu na adresi K. Zvonimira 28, broj telefona 033/673 – 272 ili putem e-maila: radioorahovica@vt.t-com.hr do petka, 14. veljače. Orahovačke maškare rasplesati će TS Zlatni klas.

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada pozivaju sve zainteresirane da se sami ili sa svojom maškaranom skupinom pridruže povorci u Orahovici. Organizatori su za najmaštovitije i najoriginalnije maske osigurali vrijedne nagrade. U kategoriji grupne maske, za prvo mjesto osigurana je novčana nagrada u iznosu od 1000 kn, za drugo mjesto 600 kn, a treće mjesto osvaja novčanu nagradu u iznosu od 400 kn. U kategoriji pojedinačne maske, novčana nagrada za prvo mjesto iznosi 500 kn, za drugo 300 kn, a za treće mjesto 200 kn. Najbolje i najoriginalnije maske biti će nagrađene, zato konac u ruke i mašti na volju! (T. Petrović)