Vrhunski rally spektakl uskoro u Orahovici

Grad Orahovica će 14. i 15. lipnja 2014. godine biti domaćin rally utrke koja će se voziti na području grada, a organizator natjecanja je Auto klub ORC. Riječ je o dvodnevnom sportskom događaju koji ima međunarodni karakter, a ukupna kilometraža brzinaca iznosi 90 kilometara. Otvaranje i start utrke predviđa se za subotu, 14. lipnja 2014., u večernjim satima u centru grada, a u nedjelju u jutarnjim satima predviđen je start prvog brzinskog ispita na Izletištu Orah. Cijeli događaj biti će prezentiran cjelokupnoj hrvatskoj javnosti kroz jednosatnu TV reportažu.

Nakon pet godina stanke, grupa entuzijasta na čelu sa Draženom Čurićem, ponovno pokreće ovaj projekt. Dražen Čurić poznati je hrvatski vozač utrka, specijaliziran za rally te višestruki sudionik Rally Dakar, utrke poznatije kao Pariz – Dakar. Za sada su u planu tri utrke sa potpuno makadamskom podlogom: Čazma, Orahovica i Rally show Santa Domenica u Svetoj Nedelji.

Cilj organizatora je Open Rally Challenge učiniti pristupačnim svima koji se žele njime baviti: „ORC 2014. je u potpunosti privatni kup i nema niti jednu dodirnu točku sa bilo kojom drugom sportskom institucijom, što podrazumijeva i nacionalne automobilističke saveze. Imamo svoje pravilnike koji su do banalnosti pojednostavljeni. Zahvaljujući tako jednostavnim pravilima, troškovi nastupa na utrkama ORC-a, cijena slaganja i pripreme automobila su daleko niži nego za uobičajene relije. Staze tj. brzinci po kojima će se voziti već su istrasirane i tu se vodilo računa da brzinci nisu destruktivni za vozila“ – rekao je organizator Dražen Čurić. (T. Petrović)