Gradonačelnik tradicionalnim domjenkom zahvalio suradnicima i uzvanicima na podršci i suradnji

Već tradicionalno, kraj još jedne uspješne poslovne godine obilježen je u petak, 17. siječnja 2014. godine, prigodnim novogodišnjim domjenkom orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca. I ove godine gradonačelnikovom pozivu odazvali su se brojni uzvanici iz javnog, političkog, gospodarskog i kulturnog života grada, županije i Republike Hrvatske. Tako su među uzvanicima bili Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, Sanja Bošnjak, zamjenica župana  Virovitičko – podravske županije, Josip Đakić, saborski zastupnik, Melinda Kokai – Mernjak, načelnica općine Bačka Topola, Jelena Martinović Čolić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Orašje, Anto Đapić, predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka te mnogi načelnici, gradonačelnici, gospodarstvenici, predstavnici udruga, poslovni partneri i prijatelji grada Orahovice.

Mnogobrojne goste i uzvanike pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da je gosp. Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, svojim dolaskom potvrdio da mu je stalo do Orahovice. U svom obraćanju, gradonačelnik je podsjetio na najvažnije trenutke u prošloj godini te se zahvalio svojim suradnicima na podršci, a svim uzvanicima na odličnoj suradnji. „Svima koji su pomogli našem gradu od srca zahvaljujem za svu pomoć i podršku koju nam daju. Ne mogu a da se ne osvrnem na turizam, koji je jedna od bitnih djelatnosti u gradu. Nekoliko godina vrijedno radimo na razvoju turizma i određeni rezultati već su vidljivi. Napravili smo značajne i velike pomake u području turizma u kratkom vremenu, o čemu govori i povećanje broja noćenja u 2013., koje se u odnosu na 2012. godinu povećalo za 35%. Povećan je i broj dolazaka stranih turista za 28%, dok je broj noćenja stranih turista povećan za čak 93%. Ovi podaci govore nam da smo na pravom putu te ćemo nastaviti i dalje s razvojem turizma i pripremom projekata za strukturne fondove“ – poručio je gradonačelnik Josip Nemec, uputivši još jednom zahvalu Udrugama, Mjesnim odborima, gospodarstvenicima i sponzorima na pomoći i suradnji.

Sve prisutne pozdravio je bivši predsjednik RH i rođeni orahovčanin, gospodin Stjepan Mesić, čestitavši gradonačelniku na svemu što je u posljednjih nekoliko godina učinjeno u Orahovici te je svim prisutnima poželio ugodne trenutke u Orahovici. Na izvrsnim postignutim rezultatima gradonačelniku su čestitali i Anto Đapić, predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka, Jelena Martinović Čolić, predsjednica Općinskog vijeća općine Orašje koja će ove godine Gradu Orahovici pružiti ruku prijateljstva te Josip Đakić, saborski zastupnik, a domjenak je molitvom zaključio vlč. Željko Strnak.

Tradicionalni gradonačelnikov domjenak bio je prigoda za zahvalu suradnicima, ali i za rezimiranje godine koja je iza nas. Sve što je učinjeno pokazuje nam što se može postići upornošću, iskustvom, znanjem i ljubavi prema svom gradu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/Domjenak2014{/gallery}