Gradonačelnik predstavio projekt Turističko – rekreacijski centar Jezero – Hercegovac – Ružica grad u Ministarstvu turizma

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, zamjenica župana VPŽ Sanja Bošnjak, zamjenik gradonačelnika Darko Žužak, zamjenica pročelnika Irela Strabić, djelatnica TZG Kristina Vasić i voditelj ugostiteljstva poduzeća Ružica grad d.o.o.Tamara  Petrović, predstavili su u utorak, 14. siječnja 2014. godine, u Ministarstvu turizma projekt TRC Jezero – Hercegovac – Ružica grad. Projekt su predstavili članovima povjerenstva za dodjelu bespovratnih sredstava iz Javnog poziva „Fond za razvoj turizma u 2013.“, na čelu sa pomoćnikom ministra turizma Davorom Ižakovićem.

 

Predstavljajući projekt TRC „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“, gradonačelnik je istaknuo da je to projekt regionalnog obilježja, površine 62,72 ha, a ima za cilj izgradnju nove i obnovu postojeće infrastrukture u svrhu promidžbe inovativnog i održivog turističkog proizvoda. Projekti su planirani etapno, prema prioritetima, strateškim dokumentima i riješenim imovinsko pravnim odnosima:

  • I EDC „ORAHOVICA 1“ – Škola u prirodi – Svijet bez Interneta – projekt u realizaciji kroz Tehničku pomoć MRRFEU, u fazi je ishođenja potvrde glavnog projekta
  • II AQUA CENTAR – uređenje vodene površine i parka, izgradnja ugostiteljskih objekata
  • III AUTO KAMP
  • IV HOTEL
  • V SKIJALIŠTE – skijaška staza, žičara i sustav za zasnježenje, info centar, vidikovci

Planirani sadržaji u okviru predmetnog programa „Fond za razvoj turizma u 2013.“ su realizacija II. i V. etape, Aqua centar i uređenje skijaške staze, uz osmišljavanje adrenalinskog parka sa visećim mostovima i penjalicama, fitnes outdoor, trim stazu, zip – line, paint ball i uređenje šetnica. Gradonačelnik je istaknuo da je opći cilj projekta promocija kontinentalnog turizma, afirmacija pustolovnog i inovativnog proizvoda koji je održiv i temeljen na prirodnim resursima, uz zaštitu prirode te pokretanje gospodarstva stvaranjem dodatne ponude i potražnje za lokalno stanovništvo povezano s turističkom djelatnošću. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 39.228.720,00 kn za II. i V. fazu projekta. Procijenjena vrijednost investicije cijelog projekta koji obuhvaća svih pet etapa iznosi 162.283.828,96 kn.

Članovi Povjerenstva bili su oduševljeni onim što su vidjeli i čuli, o čemu govori i činjenica da je prezentacija projekta, od dogovorenih 30 minuta, trajala više od dva sata, uz mnoštvo pitanja i pohvala. Bili su malo skeptični u vezi skijaške staze zbog nešto manje nadmorske visine i troškova održavanja, ali Grad Orahovica ima golemo iskustvo rada na provedbi već ranije uspostavljenih i kvalitetno odrađenih projekata te nema mjesta sumnji da će i ovaj projekt biti kvalitetno i uspješno proveden. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2014/ZagrebPrezentacija01{/gallery}