22. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Drage sugrađanke i sugrađani,

dana 15. siječnja obilježavamo 22. godišnjicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, jednog od najvažnijih događaja u hrvatskoj povijesti.

Nakon proglašenja samostalnosti i suverenosti te prekida državno – pravnih odnosa s jugoslavenskom federacijom 1991. godine, 15. siječnja 1992. godine neovisnost RH priznalo je 12 tadašnjih članica EU. Ovim velikim događajem ostvarene su povijesne težnje, a hrabrošću hrvatskih branitelja san o slobodi postao je stvarnost.

Dan međunarodnog priznanja dan je kada smo ispisali prve stranice svoje nove povijesti, ali je i dan kada zastajemo i prisjećamo se uspomene na sve hrabre sinove i kćeri koji su dali svoj obol u stvaranju samostalne Hrvatske, koji su u stvaranje Domovine ugradili najviše, svoje živote.

Sa željom da nas na putu daljnjeg razvoja i gospodarskog oporavka, kako grada, tako i Domovine, prati suradnja i zajedništvo, čuvajući uspomenu na Domovinski rat i hrvatske branitelje, svim sugrađanima čestitam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Gradonačelnik

Josip Nemec