Održano 17. Crkvaračko prelo

Posljednju nedjelju prije Božića, 22. prosinca 2013. godine, održano je tradicionalno 17. Crkvaračko prelo u prepunoj sportskoj dvorani, u organizaciji  KUD – a Crkvari, a pod pokroviteljstvom Grada Orahovice. Iako ova manifestacija ima dugu tradiciju, njezin cilj ostao je isti: promicati izvorno povijesno naslijeđe, tradiciju, narodne pjesme, plesove crkvaračkog okruženja i šire te trganje mnogih običaja iz zaborava.

 

Na samom početku manifestacije, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec, podsjetivši kako je svake godine program Crkvaračkog prela sve ljepši i bogatiji. „Ponosimo se svojim krajem, tradicijom, kulturom i baštinom. Večeras ćemo imati priliku vidjeti djelić bogatstva i kulturnog naslijeđa našeg kraja. Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u dobroj glazbi, tradiciji i cjelokupnom programu koji su za nas pripremili članovi KUD – a Crkvari“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec. Sedamnaesto Crkvaračko prelo otvorio je župan Tomislav Tolušić.

Uz brojne izvođače, KUD Crkvari i Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ iz Subotice pokazali su svu raskoš običaja te pokazali sve ono na čemu su radili u proteklih godinu dana, a organizatori su bogatim i raznovrsnim programom vjernoj publici poželjeli ugodne blagdane. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/CrkvarackoPrelo2013{/gallery}