Održana redovna godišnja Skupština Udruženja obrtnika Orahovica

U subotu, 14. prosinca 2013. godine, održana je redovna godišnja Skupština Udruženja obrtnika Orahovica na kojoj je jednoglasno usvojen program rada za 2014.i financijski proračun za 2014. godinu. Ovo su teška vremena za obrtnike, obrti se gase, a zaposlenih je sve manje. Zatvaranje obrta, novi Zakon o obrtu koji ne ide u prilog obrtnika i smanjenje komorskog doprinosa samo su dio lošeg poslovnog okruženja koje će se nastaviti i u idućoj godini, rekao je Vladimir Ivoš, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko – podravske županije.

Sve prisutne pozdravio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da će 2014. godina biti teška za sve. „Obrtništvo danas proživljava najtežu krizu u svojoj povijesti, a novi zakon obrtništvo će gurnuti u sigurnu propast. Pitam se kome je to u interesu. Obrtnici su uvijek bili najfleksibilniji dio društva. Uvijek vam je bilo teško, ali ste se uvijek izvukli. Nadam se da će i ovaj puta biti tako“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec. S nadom da će biti bolje, gradonačelnik je svim prisutnima čestitao nadolazeće blagdane.

Nakon radnog dijela Skupštine, predsjednik Udruženja obrtnika Orahovica, g. Karl Šafer uručio je priznanja obrtnicima za 20, 25 i 30 godina neprekidnog rada u obrtu. Tako su priznanja za 20 godina dobili: Goran Čačinović, Vesna Lukšić, Mitasin Osmani, Boris Steiner i Špoljar Mirjana, za 25 godina u obrtništvu: Helena Hegediš, a za 35 godina u obrtništvu priznanje je dobio Janko Kolačko. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/Obrtnici12{/gallery}