Blagdanski paketi stigli na 54 adrese

Teška ekonomska situacija u državi svakodnevno se povećava i otežava život našim sugrađanima. U blagdanskom ozračju darivanja i pomaganja bližnjima, Savjet mladih grada Orahovice i Mladež HDZ – a i ove godine organizirali su podjelu paketa socijalno ugroženim građanima s područja grada Orahovice. Tijekom protekla dva vikenda dobri ljudi donirali su namirnice, a članovi Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a sve to zapakirali su u pakete i podijelili socijalno ugroženim osobama na području grada. Ovu humanitarnu akciju podržao je i Grad Orahovica sa iznosom od 5 000 kuna, koje su utrošene na kupovinu namirnica.

Blagdansko ozračje prigoda je da mislimo na one koji žive u neimaštini. Uz pomoć građana i Grada, blagdanski paketi stigli su u četvrtak, 19. prosinca 2013. godine, na 54 adrese. Osim prehrambenih namirnica prikupljeno je i dosta igračaka koje su razveselile djecu.

„Usprkos recesiji i teškim gospodarskim prilikama, naši sugrađani su i ove godine otvorili svoja velika srca i svojim prilozima pomogli uspjehu ove hvalevrijedne akcije orahovačke mladeži. Hvala svima koji su i drugima omogućili dašak božićne radosti“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Ovom prilikom mladi su pokušali građanima uljepšati božićne blagdane i omogućiti im da bar na kratko zaborave na svakodnevne probleme i poteškoće. Članovi Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a, Grad Orahovica i brojni građani pokazali su da socijalno ugrožene osobe nisu zaboravljene. Organizatori ove humanitarne akcije zahvaljuju svim građanima koji su na bilo koji način uljepšali blagdane osobama kojima je svaka pomoć dobro došla te pomogli da akcija bude uspješno provedena. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/PodjelaPaketa12{/gallery}