Poziv za sudjelovanje na međunarodnom sajmu SLAVIN 2014.

KLASA: 334 – 01/13 – 01/21

URBR: 2189/12 – 01/01 – 13 – 2

Orahovica, 25. studeni 2013.

 

PREDMET: Poziv za sudjelovanje na međunarodnom sajmu SLAVIN 2014.

 

Poštovani,

sajam SLAVIN tijekom svoje dugogodišnje tradicije nekoliko je puta mijenjao termin održavanja, što je izlagačima i posjetiteljima predstavljalo poteškoće. Kako bi izašli u susret svim izlagačima i posjetiteljima, Odbor za kulturno – turističke manifestacije grada Orahovice jednoglasno je donio odluku da će se sajam SLAVIN u narednim godinama održavati prvog petka u mjesecu svibnju. Na osnovu molbe izlagača, odlučili smo promijeniti termin održavanja sajma, koji se do sada održavao u ožujku, kako bi izlagačima koji izlažu u vanjskom prostoru omogućili adekvatne uvjete, ali i kako bi termin održavanja sajma uskladili s ostalim sajmovima sličnog ili istog karakterima.

 

Sajam je prodajno – izložbenog karaktera, a sajamski program obuhvaća vino, odnosno vinogradarstvo i vinarstvo, voćarstvo i turizam vezan uz to područje, jaka alkoholna pića i ekološku proizvodnju hrane, s ciljem da se kroz sajamske manifestacije sačuva ono što je tradicijsko. Prilika je to da vinogradari, voćari, proizvođači vina i jakih alkoholnih pića, kao i proizvođači opreme i mehanizacije, trgovci i turistički djelatnici prezentiraju svoje proizvode i usluge.

Bogat edukativni i zabavni program, degustacije, ocjenjivanje vina i voćnih vina, ocjenjivanje jakih alkoholnih pića, uz brojna stručna predavanja i prezentacije mehanizacije i poljoprivrednih strojeva obilježit će 19. Međunarodni sajam SLAVIN. U sklopu sajma održava se i izbor za Vinsku kraljicu te mnoga natjecanja u spravljanju domaćih slavonskih specijaliteta.

Ovim putem obavještavamo Vas da će se 19. Međunarodni sajam SLAVIN 2014., sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva koji organiziraju Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice održati u Orahovici od 2. do 4. svibnja 2014. godine u prostorijama sportske dvorane Srednje škole Stjepan Ivšić u Orahovici.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na našem i Vašem sajmu SLAVIN.

U nadi zajedničke suradnje srdačno Vas pozdravljamo,

GRADONAČELNIK

Josip Nemec