Danas je Međunarodni dan djeteta

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta, uz koji se obično priređuju razne aktivnosti s ciljem posvećivanja djeci i njihovim radostima, ali se i stavlja u fokus pitanje dječjih prava. Međunarodni dan djeteta obilježava se od 1989. godine, kada je usvojena Konvencija o pravima djeteta kao temelj za bolji život djece.

Članovi Savjeta mladih grada Orahovice i Mladeži HDZ – a, na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom, obilježili su Međunarodni dan djeteta posjetom mališanima dječjeg vrtića Palčić, koje su obradovali slatkim poklon paketićima. Sami članovi Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a prikupili su financijska sredstva te su s puno ljubavi pripremili slatke pakete kojima su razveselili sve grupe mališana dječjeg vrtića.

„Članovi Savjeta mladih i Mladeži HDZ – a pozvali su me da se priključim ovoj njihovoj akciji, na što sam vrlo rado pristao. Mališanima puno znači da znaju da nisu sama, oni su naša radost i veselje, naša budućnost. Ovaj mali znak pažnje sve ih je razveselio i izmamio im osmjeh na lica, što je neprocjenjivo. Sudeći po osmjesima kojima smo dočekani, namjera nam je uspjela“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Orahovačka mladež ovakvim učestalim akcijama žele poručiti da se takav odnos prema djeci ne smije ograničiti samo na određene dane, nego treba biti kontinuiran, što je odgovornost cijelog društva. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/DanDjece11{/gallery}