Božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Kao i prijašnjih godina, gradska vlast, u želji da barem malo ublaži težak socijalni položaj najugroženijih skupina ljudi te im uljepša božićne blagdane i ove je godine u predblagdansko vrijeme osigurala sredstva za isplatu božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama koje primaju pomoć iz Proračuna grada Orahovice. Božićnica u iznosu od 100 kuna biti će isplaćena umirovljenicima s područja grada Orahovice s mirovinom do 2 000 kuna, a socijalno ugroženim osobama s područja grada koji primaju pomoć iz gradskog Proračuna isplatit će se u obliku jednokratne novčane  pomoći ili plaćanja računa za podmirenje režijskih troškova, također u iznosu od 100 kuna.

„Cilj nam je pomoći onima kojima je to najpotrebnije. To je jedan oblik solidarnosti povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana i mala pomoć našim građanima da proslave Božić u dostojnom ozračju“ – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Isplata božićnice vršit će se od utorka, 17. prosinca 2013. godine do petka 20. prosinca 2013., u vremenu od 8 do 14 sati na blagajni Gradske uprave. Umirovljenici sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći dužni su predočiti osobnu iskaznicu. (T. Petrović)