Održana 3. sjednica Upravnog odbora LAG – a „PAPUK“

U utorak, 29. listopada 2013. godine, u prostorijama male Gradske vijećnice, održana je 3. sjednica Upravnog odbora LAG – a Papuk, pod predsjedanjem predsjednika Upravnog odbora i gradonačelnika Josipa Nemeca. Voditelj LAG – a Papuk, Saša Rister, informirao je sve prisutne o dosadašnjim aktivnostima u vezi s radom LAG – a, istaknuvši prijavu na natječaj MPRRR za Mjeru 202 – za odabir i akreditaciju LAG – ova u RH te održani  radni sastanak u Ministarstvu poljoprivrede za LAG – ove odabrane na prvom natječaju. LAG Papuk sudjelovao je i na Danima udruga VPŽ, kao i na GIZ radionici u organizaciji LAG – a Srijem u Iloku. LAG Papuk odabran je kao jedan od 30 LAG – ova na prvom natječaju, na kojem je, od mogućih 100 bodova, ostvario 76 bodova te tako rangiran kao 25, a kao korisnik Ugovora s Agencijom oslobođen je plaćanja PDV – a pri nabavi dobara i usluga.

Jedan od zadataka LAG – a je izdavanje pisma preporuke. Tako je na jučerašnjoj sjednici Evaluacijski odbor predložio, a Upravni odbor jednoglasno donio odluku da se izda pismo preporuke za PP Orahovica koje se javilo na natječaj MPRRR za Mjeru 103 za projekt „Ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe na lokaciji Čačinci“ te za OPG Novoselnik Marin koje se prijavilo na natječaj MPRRR za Mjeru 101 za projekt „Izgradnje i opremanje plastenika u poslovnoj zoni Čačinci“. S pismom preporuke akreditiranog LAG – a oni koji se prijave na natječaj u startu, na osnovu preporuke, dobivaju 30 bodova.

Predsjednik Upravnog odbora Josip Nemec naglasio je da je LAG Papuk prvi po mnogočemu. Prvi je LAG u županiji i prvi LAG koji je potpisao ugovor s Agencijom za plaćanja. Također je istaknuo da je LAG potrebno ozbiljno shvatiti, jer će bez njega biti teško povući sredstva iz strukturnih fondova te raditi na promociji LAG – a, što će proizvesti i njegovu uspješnost. (T. Petrović)