Danas je Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba proglasili su Ujedinjeni narodi 1990. godine, želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva te kako bi potakli zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo prema njihovim fizičkim mogućnostima.

Gradonačelnik Josip Nemec uputio je čestitku svim Orahovčankama i Orahovčanima treće životne dobi povodom Međunarodnog dana starijih osoba:

„Drage Orahovčanke i Orahovčani, dragi umirovljenici,

Vaš doprinos društvu kroz cjeloživotni rad, ali i kroz prenošenje životnih iskustava na mlađe naraštaje vrednuje se kako u obitelji, tako i u široj okolici. Mnogo toga vrijednoga ostavili ste nam u naslijeđe te je ovo prilika da Vam se zahvalimo za znanja i mudrosti koje nam prenosite.

Svako životno doba ima svoje čari, samo se treba potruditi pronaći ih. Ispunite godine životom, a ne život godinama. Ostvarite ono što želite, steknite ono što nemate i sačuvajte ono što volite!

Svim Orahovčankama i Orahovčanima starije životne dobi i svim umirovljenicima čestitam Međunarodni dan starijih osoba. Svima Vama od srca želim dobro zdravlje i još puno lijepih trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom“.

GRADONAČELNIK

Josip Nemec