Održano 18. Državno športsko natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske

U subotu, 21. rujna 2013. godine, članovi jedne od najvećih braniteljskih udruga, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, odmjerili su snage na 18. Državnom športskom natjecanju UDVDR RH, kojem je domaćin po prvi puta bila Virovitičko – podravska županija. Na sportskim borilištima u Virovitici i Orahovici, snage su odmjerili u 8 disciplina: šah, boćanje, kuglanje, stolni tenis, elektronski pikado, streljaštvo, potezanje konopa i nogomet.

Natjecanje je svečano otvoreno na stadionu TVIN – a, gdje se okupilo oko 1200 branitelja iz cijele Hrvatske. U ime predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, natjecanje je otvorio njegov izaslanik Hrvoje Nekić, a prigodnim riječima sve natjecatelje pozdravio je predsjednik podružnice UDVDR Virovitičko – podravske županije i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. „ Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti sve veterane i dragovoljce Domovinskog rata te vam poželjeti dobrodošlicu u Virovitičko – podravsku županiju. Nadam se da ćemo vam biti dobri domaćini. Svima vama želim ugodno sportsko druženje, prijateljsko nadmetanje i puno lijepih uspomena iz naše županije“ – rekao je predsjednik podružnice UDVDR RH – VPŽ i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Sa stadiona TVIN – a upućena je i potpora gradu heroju Vukovaru i njegovim braniteljima u borbi da se sa ulica i gradskih trgova maknu ćirilični natpisi. Nakon svečanog otvaranja, delegacija UDVDR RH položila je vijence i odala počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Gradskom groblju Virovitica. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/UDVDR-Igre09{/gallery}