Gradonačelnik prisustvovao proslavi Dana općine Bačka Topola

Proteklog vikenda, 13. – 15. rujna 2013. godine, na poziv Predsjednice Općine Bačke topole Melinde Kokai – Mernjak i Predsjednika Skupštine Bačke Topole Roberta Fazekaša, gradonačelnik Josip Nemec prisustvovao je proslavi Dana općine Bačke Topole.

U petak, 13. rujna 2013. godine, gradonačelnik je prisustvovao sjednici Saveta Mesne zajednice Bačka Topola, uz mnoge uvažene goste iz Budimpešte, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik je sve prisutne pozdravio ispred grada pod Papukom, grada blizanaca, grada koji se bavi turizmom. „Grad Orahovica prekrasan je grad u Hrvatskoj. Ponosimo se zelenilom, naš grad ima 16 parkova. Prije tri godine potpisali smo povelju  prijateljstva. Izuzetno mi je zadovoljstvo biti dio ove priče koja je davno krenula i nastavlja se i dalje na obostrano veselje i zadovoljstvo.  Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru suradnju i da ćemo zajednički podijeliti iskustva europskih fondova“- rekao je gradonačelnik Josip Nemec, pozvavši sve da posjete Orahovicu i sami se uvjere u njezine ljepote.

Na svečanoj sjednici, 14. rujna 2013. godine, govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana, predsjednica općine Melinda Kokai – Mernjak, istaknula je zadovoljstvo polučenim rezultatima unatoč teškim gospodarskim prilikama te se zahvalila pojedinim institucijama koje su prepoznale njihove projekte i financijski ih podržale. Posebno se zahvalila mještanima općine koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju, a još više uspostavi dobrih međuljudskih odnosa i atmosfere optimizma. Na svečanoj sjednici uručena su i najznačajnija priznanja grada, nagrada Pro Urbe i najznačajnija likovna nagrada Vojvodine, Nađapati Kukac Peter.

Tijekom cijelog vikenda mještanima i njihovim gostima ponuđen je bogat kulturno – zabavni program sa mnoštvo sadržaja: sajam  meda, povorka karnevalskih trupa, brojne izložbe, degustacija vina u vinskoj ulici…I Turistička zajednica grada Orahovice imala je svoj  prigodan štand s promidžbenim materijalima i suvenirima te orahovačkim vinima . Gotovo da nije bilo namjernog ili slučajnog prolaznika koji nije bacio pogled na brošure ili prekrasno uređen štand. Na izložbenim štandovima ponuđeno je bogatstvo domaćih proizvoda, vina i meda, a sve je završilo karnevalskom povorkom i vatrometom. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/BackaTopola09{/gallery}