Dobro jutro iz Orahovice!

Kako nekome tko sjedi u stanu dočarati ljepotu sunčanog ljetnog jutra, guste šume okružene livadama, dok uz pjev ptica punim plućima udišete svježi miris hrasta, bukve i lipe? Naizgled sve to djeluje posve obično, onako kao što priliči opuštenim šetnjama u kojima riječi uglavnom nazdravljaju svježini zraka i buđenju krvotoka. No, ovdje se krije puno više od te običnosti. Krije se čudesan grad.

Priroda je u Orahovici  ostavila tragove svoje darežljivosti. Svaki kutak ljubomorno skriva svoje zanimljivosti i ljepote. Ovdje možete uživati u ljepoti krajolika, sa mnogo ukusa uređenim parkovima i dvorištima, na kojima sa svakog prozora, balkona ili terase padaju slapovi raznobojnog cvijeća. Prekrasni parkovi s mnogobrojnim šetnicama, cvjetnjacima i klupama za odmor ljubiteljima prirode nude mogućnost da u ugodnom raspoloženju provedu sate u šetnji rascvjetalim orahovačkim zelenilom. Prekrasni brežuljci, obgrljeni stoljetnom šumom, pružaju u svako godišnje doba ugodne šetnje po svojim dobro utrtim stazama i puteljcima. U proljetno jutro priroda se budi tek prolistalim krošnjama išaranim cvatućim voćkama, ljeti ćete se osjećati svježe i odmorno šečući netom pokošenim livadama, a u jesen oduševit će vas jedinstven prizor šarenila šuma i zelenila okućnica. Čak je i zima ovdje ugodna, blaga i mirna. U predivnoj panorami Ružice grada, simbola Orahovice koji dominira prostranom šumom, na trenutak možete odlutati u prošlost, odlutati u neki drugi svijet.

Fascinantna ljepota prirode ne da se opisati riječima. Budući da su svi epiteti izlizani i potrošeni, pogledajte fotografije , premda su i one samo skromni posrednik u prenošenju viđenoga. Želite li pobjeći od smoga, stresa i asfalta, negdje gdje je zrak mnogo čišći, a misli puno bistrije?? Udahnuti svježi zrak i odmoriti svoje tijelo i dušu? Orahovica je zasigurno grad koji ima što ponuditi kada je u pitanju odmor pod vedrim nebom. Prošetajte gradom i upoznajte njegovu dušu, neka orahovačke ljepote postanu dio vašeg neponovljivog doživljaja! (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/Jutro{/gallery}