U Orahovici održana Sjednica Izvršnog odbora Matice umirovljeničkih udruga VPŽ

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2013. godine, Matica umirovljeničkih udruga održala je sjednicu Izvršnog odbora u Orahovici. Izvršni odbor Matice umirovljenika broji 36 članova, od kojih su svi bili prisutni. Na početku sjednice sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik je pohvalio rad Matice umirovljenika te svim prisutnima poželio plodonosan rad i dobrodošlicu u Orahovicu. Svojim dolaskom gradonačelnik je dao podršku Matici umirovljenika i obećao pomoć u realizaciji njenih projekata. „Ako doživim, vi ste moja budućnost“ – našalio se gradonačelnik.

Na sjednici je za tajnika i zapisničara izabran Miroslav Tot, a za ovjerovitelje zapisnika izabrani su Lukač Andrija i Fajtel Franjo. Predsjednik Matice umirovljenika, Boris Dragošević, ukratko je predstavio aktivnosti Matice koje su provedene između sjednica. Istaknuo je da je glavni cilj svih umirovljeničkih udruga širenje prijateljstva među starijom populacijom. Najavio je da će se 21. rujna 2013. godine održati izborna skupština Matice umirovljenika te su predstavljeni kandidati za predsjednika i dopredsjednika, kandidacijsku komisiju, radno predsjedništvo te Izvršni i Nadzorni odbor.

Maticu umirovljenika sačinjavaju svi predsjednici  udruga umirovljenika sa područja Virovitičko – podravske županije s ciljem poboljšanja položaja umirovljenika i ostvarivanja prava i pogodnosti svojih članova. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/MaticaUmirovljenika08{/gallery}