Održana kišna 5. XC utrka „Srednjovjekovnim stazama“ 2013.

U nedjelju, 25. kolovoza 2013. godine, ljubitelji brdskog biciklizma došli su na svoje. Na izletištu Orah, na jednoj od najatraktivnijih i tehnički vrlo zahtjevnoj stazi, u organizaciji Biciklističkog kluba „LOOD“ Orahovica, održana je 5. brdsko – biciklistička utrka „Srednjovjekovnim stazama“ 2013. Glavni pokrovitelji utrke i ove godine bili su Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice. Utrka se vozila u sklopu Slavonske brdsko – biciklističke lige SCOTT, a utrka u Orahovici bila je 11. utrka sezone 2013.

Ove godine organizatore i natjecatelje majka priroda počastila je kišom. Usprkos lošem vremenu i blatnjavoj stazi, pedesetak natjecatelja, u 7 kategorija,  odvažilo se voziti ovu utrku. Kiša je natjecateljima zadavala prave muke, ali odustajanja nije bilo. Bilo je padova, ali bez težih ozljeda. Na 5. XC utrci „Srednjovjekovnim stazama“ 2013. vozilo se od jedan do četiri kruga po 6 kilometara, ovisno o kategorijama. U kategoriji elite trebalo se voziti 5 krugova, ali zbog lošeg vremena i loših uvjeta na stazi, broj krugova je smanjen na 4. Novouređena staza imala je vrlo zahtjevne elemente, a zbog kiše, blata i skliskog kamenja je utrka bila dodatno zanimljiva. Vozači su bili oduševljeni jednom od najtežih i najzahtjevnijih staza.

Gradonačelnik Josip Nemec najboljim natjecateljima uručio je medalje i prigodne poklone. U kategoriji ELITE, prvi do cilja je stigao Batori Marko iz BBK Požega, drugi je bio Skuzin Matej iz BK Lux, a treći je do cilja stigao Jeftinić Saša iz BK Titan. U kategoriji MASTER A najbrži je bio Kustor Zoran BK Festung, drugi je bio Adžić Ivan SC Lapovac, a treći je bio Pihir Ivan BK Titan. Najbrži u kategoriji MASTER B bili su Getoš Slaven iz BK Osijek 2010, drugi je bio Pavić Goran iz BBK Požega, a treći Vilagoš Silvio iz BK Festung. U kategoriji ŽENE prvo mjesto osvojila je Jerbić Lucija iz BK Osijek 2010, drugo mjesto osvojila je Čuljat Ines također iz BK Osijek 2010, a treće mjesto pripalo je Vukosavljević Jeleni iz BBK Požega. Prvo mjesto u kategoriji KADETI osvojio je Nikoljačić Dominik iz BK Festung, treće mjesto osvojio je Zubaj Matija iz SC Lapovac, a treće mjesto pripalo je Pedić Zvonku iz BK Lux. U Kategoriji JUNIOR najviše znanja, spretnosti i vještine pokazao je Radoš Marko iz BK Lux, drugi je bio Štimac Filip iz BBK Požega, dok je treći bio predstavnik BL LOOD Domagoj Jurlina. U kategoriji HOBBY bila su samo 2 vozača pa je prvo mjesto pripalo Perković Dinku iz SC Lapovac, a drugi je bio Blažević Mateo koji se natjecao kao individualac.

„Staza je bila jako zahtjevna, loše vrijeme nije vam išlo na ruku, ali pokazali ste svoju spremnost, želju, volju i sportski duh i svima vam od srca čestitam i želim još puno sportskih, privatnih i poslovnih uspjeha u životu. Nadam se da se vidimo i nagodinu“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec.

Biciklistički klub „LOOD“ ponovno se pokazao kao odličan organizator, a do godine najavljuju još bolju i masovniju utrku. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/BK-Lood08{/gallery}