Uređenje središnjeg gradskog parka u punom jeku

Uređenje središnjeg gradskog parka, koji već sada izgleda lijepo i uređeno, nastavlja se i dalje. Lijepim vremenom započeli su najzahtjevniji radovi na uređenju središnjeg gradskog parka. U posljednjih nekoliko dana,

prostor parka oko vodenice ogoljen je i raskopan do neprepoznatljivosti. Uklonjeno je nekoliko stabala te su izvršeni široki iskopi zelene površine.

Na radovima uređenja parka angažirani su djelatnici komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. u sklopu redovnog održavanja zelenih površina, a riječ je o vrlo zahtjevnom projektu koji obuhvaća zemljane radove, uklanjanje postojećeg dijela vegetacije, sadnju, gradnju otoka i prilaza vodenici, postavljanje rasvjete, ograde, izgradnju mostića, kokošinjca…Uskoro će novouređeni prostor biti spreman da primi svoje pernate stanovnike – patke.Gradonačelnik Josip Nemec obišao je radove u parku kako bi se uvjerio u dinamiku njihova izvođenja te trenutačno stanje na terenu. Tijekom obilaska iskazao je zadovoljstvo obavljenim poslom te je istaknuo da radovi dobro napreduju.

Uređenje zelenih površina doprinos je boljoj turističkoj ponudi, a ujedno promovira ekologiju, zaštitu prirode i okoliša, odmor i rekreaciju te kulturu i edukaciju.

T. Petrović

{gallery}pancho/uredjenjesredisnjegparka{/gallery}