Otvoren „YES – Camp 2013“ u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici

naslovnacrvenikriz

Hrvatski Crveni križ gradsko društvo Crvenog križa Osijek koje dugi niz godina radi kvalitetne programe za građane grada Osijeka i šire, izradilo je projekt „YES (Youth Energizing Societies) – from simulation to action“, a koji se održava u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici

od 25. do 30. srpnja 2013. godine. Svečano otvorenje projekta održano je 25. srpnja 2013. godine u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa u Orahovici, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika grada Osijeka Vladimir Ham. Otvorenju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Josip Nemec koji je poželio dobrodošlicu svim sudionicima projekta u najljepšem gradu u Slavoniji. Sve prisutne ukratko je upoznao sa svime što grad nudi te im poželio uspješan rad, odmor u prekrasnom gradu i puno novih znanja i prijateljstava.

Ovaj projekt okupio je pedeset mladih iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Srbije koji će aktivno raditi na stvaranju snažne kampanje za prevenciju trgovanja ljudima, a kao rezultat svoga rada, mladi će napisati nacrt prijedloga akcijskog plana za razdoblje od 2014. – 2018- godine. Svrha je neformalnom edukacijom podići svijest o potrebi prevencije trgovine ljudima, solidarnosti i poštivanja ljudskih prava. Projekt podupire borbu i širenje svijesti o ozbiljnosti trgovanja ljudima i posljedicama koje može imati na žrtve i društvo u cijelosti te prepoznaje mlade kao pokretače društva, uključuje ih u proces simulacije i akcije te ih stoga čini aktivnim europskim građanima.

T. Petrović

{gallery}SlikeGodina2013/crvenikriz26072013{/gallery}