Održan sastanak sa stručnjacima za tehničku pomoć za projekt Jezero – Hercegovac – Ružica grad

U srijedu, 24. srpnja 2013. godine u prostorijama Male gradske vijećnice održan je inicijalni sastanak sa stručnjacima za izradu studije izvedivosti i analize troškova i koristi u sklopu projekta Jezero – Hercegovac – Ružica grad. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada i Turističke zajednice Grada Orahovice, VIDRA – agencija za regionalni razvoj te predstavnice Sl consult, konzultantskog poduzeća koje je odabrano kao stručnjak na projektu Jezero – Hercegovac – Ružica grad. Ovaj sastanak iskorišten je za međusobno predstavljanje i upoznavanje, ali i razmjenu dosadašnjih iskustava.

Na početku sastanka, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec te istaknuo izuzetan značaj projekta za budući gospodarski razvoj Orahovice kroz poboljšanje turističko – rekreacijske ponude te je izložen pregled trenutnih aktivnosti koje se provode u okviru projekta.

Ovaj tim stručnjaka ocjenjivat će zrelost projekta, odrediti njegovu podobnost za financiranje iz strukturnih fondova EU i interpretirati sve sastavne dijelove projekta, poput analize troškova i koristi, studije utjecaja na okoliš i studije izvedivosti kako bi pravodobno upozorili na sve ono što može utjecati na pravilnu provedbu projekta.Svrha sastanka bila je unaprjeđenje cjelokupne učinkovitosti, kvalitete i povezanosti programa i aktivnosti koje imaju za cilj usklađenost sa prioritetima navedenim u strateškim dokumentima Europske komisije.

T. Petrović

{gallery}SlikeGodina2013/tehnickapomocvidra{/gallery}