Nikolina Rogić iz Nove Gradiške Pivska kraljica, Hrvoje Turkalj najbrže popio pivo na žlicu!

U organizaciji Turističke zajednice Orahovica i Grada Orahovice na izletištu ”orah”, odnosno na orahovačkom Jezeru održan ja prva orahovačka pivijada, odnosno ”Dani piva”. Manifestacija je započela natjecanjem u ispijanju piva gdje je pobjedu odnio  Hrvoje Lockhainer  koji je u finalu  popio dvije čaše od pola litre za samo 10,21 sekundi! Drugoga dana održano j natjecanje za prvu orahovačku Pivsku kraljice. U konkurenciji 6 kandidatkinja koje su morale prvo natočiti dvije čaše od pola litre piva iz pivskom automata potom ih staviti na tacnu i prenijeti kroz cijeli veliki šator da bi na kraju morale presipati pivo u staklene boce, a da se pri tome ne prolije niti kap i to u što kraćem vremenu. Najuspješnija je bila Nikolina Rogić (26) iz Nove Gradiške :

 

-Došla sam se zabaviti na ovom prekrasnom kupalištu i kada sam čula da se održavaju Dani piva i izbor za Pivsku kraljicu odlučila sam se prijaviti. Ispali je odlično, sjajna zabava, prekrasan ambijent. – rekla je Nikolina nakon pobjede. Nakon izbora za Pivsku kraljicu  održano je iznimno atraktivno natjecanje u ispijanju piva žlicom. U konkurenciji 19 natjecatelja koji su se natjecali po skupinama, u završnicu su ušli Hrvoje Turkalj i Tin Vuković iz Feričanaca te Dražen Šimić iz Osijeka. Najuspješniji je bio Hrvoje Turkalj koji je pola lite piva na žlicu iz zdjelice ispio za 37,69 sekundi. Pokrovitelj svih nagradnih igara bila je Carlsberg pivovara iz Koprivnice, odnosno Pan pivo:

-Ovo je odlično. Provod za 10, sjajno smo se družili, međusobno s natjecateljima zezali i mislim da je Orahovica još jednom pogodila s pravim događajem na pravo mjestu. – rekao je Hrvoje Turkalj. Nakon svih natjecanja krenula je vesela zabava i ples do sitnih jutarnji sati uz hektolitre piva te sjajnu glazbu INTRO banda iz Požege. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2013/DaniPiva2013{/gallery}