Kroz projekt „Vinske priče“ kupljen šator

Zahvaljujući novčanim sredstvima EU i gradskoj vlasti koja ide ukorak sa novim mogućnostima koje se pružaju  u povlačenju sredstava iz EU fondova, danas, 31. srpnja 2013. godine, dostavljen je šator koji se montira na izletištu Orah.

Šator je novi, veličine 30×10 metara, nabavljen na temelju javne nabave u sklopu IPA CBC HUHR projekta „Mađarsko – hrvatske vinske priče“, a koristit će se za potrebe festivala Zelenog silvanca u Orahovici. Ugovorena vrijednost opreme sa prvom montažom iznosi 133.600,00 kn, a dobavljač je bjelovarska tvrtka KUDUMIJA TRADE d.o.o. Nakon provedbe projekta koji traje do lipnja iduće godine, šator ostaje u trajnom vlasništvu Grada Orahovice te se može koristiti za sve gradske manifestacije. Nabava ove nove vrijedne opreme je prihvatljiv trošak u projektu koji promovira vina kroz vinski festival, a sufinancirana je prema financijskom planu i proračunu projekta IPA CBC HUHR Wine stories.

Realizacijom ovog projekta, Orahovica će još jednom potvrditi svoj status predvodnika u turizmu, vinarstvu i vinogradarstvu Virovitičko – podravske županije, ali se očekuje i porast zapošljavanja u sektoru turizma. Također se očekuje povećanje konkurentnosti i učinkovitosti domaćih proizvođača vina kroz različite oblike edukacije, promocije te stvaranje prekogranične mreže proizvođača vina.

Bogata povijest i prirodna baština Orahovice imaju veliki potencijal za gospodarski napredak , osobito u granama kao što su turizam, vinarstvo i vinogradarstvo. Sanacijom vinske ceste pružit će se još bolja mogućnost za ispričati priču o Zelenom silvancu, Rajnskom rizlingu, Sivom pinotu, Graševini, Frankovki….

I.S., T. Petrović

{gallery}SlikeGodina2013/sator{/gallery}