Grad Orahovica i Turistička zajednica Grada Orahovice predstavili se na Rose festivalu u Villanju

Rose festival u Villanju u subotu, 20. srpnja zatvorio je svoja vrata. U živoj i koloritnoj atmosferi, u društvu velikog broja izlagača našli su se i Grad Orahovica, Turistička zajednica Grada Orahovice i Udruga vinogradara i voćara Orahovica. Predstavljena je turistička ponuda Orahovice,

KUD Crkvari prezentirao je našu tradiciju, baštinu, kulturu i običaje te je predstavljena vinska cesta i izvorne sorte vina. Sajam je u dva dana posjetio velik broj ljudi.


U sklopu sajma, u petak, 19. srpnja 2013. godine održana je konferencija projekta „Mađarsko – hrvatske vinske priče“ kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Orahovice, nositelja projekta, projektni partneri na programu: Villany, Iloki VIDRA – razvojna agencija te pridruženi partneri: Udruga vinske ceste Villany – Siklós i Udruga vinogradara i voćara Orahovica. Cilj projekta je očuvati kulturno i povijesno naslijeđe te obogatiti turističku ponudu cijele regije. Drugog dana sajma organiziran je obilazak vinarija villanjskog vinogorja uz degustacije najboljih vina i predstavljanje vinarskih tehnika. Vinski festival najatraktivniji je dio projekta koji se održava u svakom gradu partneru na projektu te će se stoga vino i vinski potencijal orahovačkog kraja ponovno predstaviti 02. i 03. kolovoza na „Festivalu silvanca“ koji će se održati na Izletištu Orah.

Sudjelovanje na Rose festivalu predstavlja nastavak duge tradicije prijateljskih odnosa Villanja, Orahovice i Iloka. Poveznica triju gradova je zajednička vizija vinskog turizma u pograničnoj regiji te želja da međusobna razmjena iskustava putem ovog projekta doprinese promidžbi turizma, kulture i tradicije ovih krajeva.


T. Petrović

                     {gallery}pancho/villany{/gallery}