Festival Zelenog silvanca u Orahovici

Orahovica je nadaleko poznata po svom manifestacijskom karakteru i dugogodišnjim tradicijama. Tijekom dugog niza godina zadržala je onu svoju dječju, zaigranu notu, koja do izražaja dolazi tijekom cijele godine, a posebno ljeti kada grad postaje otvorena pozornica.

Za vrijeme manifestacija grad poprima sasvim drugačije dimenzije, postaje mjesto susreta, centar umjetnika, kazališnih skupina, glazbenika, starih i mladih sa zajedničkim ciljem: da se dobro zabave.

U sklopu prekograničnog projekta, Hrvatska – Mađarska pod nazivom „Vinske priče“, koji se sufinancira od strane EU, ovog vikenda, 02. i 03. kolovoza 2013. godine, održat će se u Orahovici na Izletištu „Orah“ događaj pod nazivom „Festival Zelenog silvanca“. Projektom je predviđeno održavanje tri festivala vina u gradovima koji su partneri na projektu: festival Rosea u Villanju, festival Zelenog silvanca u Orahovici i festival Traminca u Iloku uz ostale edukacijske i turističke sadržaje. Službeno otvaranje festivala najavljeno je za petak, 02. kolovoza u 1800 sati uz bogat gastro – eno program i nastup Suhopoljskih tamburaša. Za subotu, 03. kolovoza, predviđeno je otvaranje početka radova Vinske ceste, obilazak vinske rute, mini sajam vina na Izletištu „Orah“ te koncert grupe Intro band. Svi posjetitelji imat će priliku kušati najbolja orahovačka vina, vrhunske kvalitete i prepoznatljivosti, ali i gastrodelicije.

Poštovani ljubitelji dobroga vina, prirodnih i kulturnih ljepota, dođite u petak, 02. kolovoza 2013. godine, na Izletište „Orah“, kušajte domaću tradicijski pripremljenu hranu i okrijepite se najboljim orahovačkim vinima.

T. Petrović