Festival Zelenog silvanca – promocija vina i tradicionalne gastronomije

silvanac

U sklopu festivala Zelenog silvanca koji će se početi u petak, 02. kolovoza 2013. godine, održat će se i gastro – eno program pod nazivom „Mali zalogaj“,

prezentacija tradicijskih jela i vina u modernoj gastronomiji. Za ostvarivanje ideje sljubljivanja glazbe, gastronomije i vina biti će zaduženi Gastronomadi, tim profesionalaca koji u svom Klubu Gastronomada svakodnevno stvaraju koncepte uživanja u vrhunskoj gastronomiji te Udruga kuhara Grada Orahovice. Robert Ripli i Dražen Šafar napraviti će zajedničku prezentacijsku priču u smislu unapređenja ponude i prezentacijskih aktivnosti za budućnost gastronomije i vinskog turizma. Kuhar domaćin, Dražen Šafar predstaviti će se modifikacijom tradicionalnih jela, a predsjednik Udruge Gastronomadi, Robert Ripli, predstaviti će razloge takvog pristupa gastronomiji, poticanje razvoja modernog gastro turizma, predstaviti će pozitivne primjere iz prakse u Hrvatskoj i regiji te potencijal mikro razvoja kroz gastro vinske priče.

„U našem Klubu Gastronomada kontinuirano radimo na nizu programa koji se dotiču teme spajanja jela i vina kroz neke alternativne pristupe, moderniziranjem tradicionalne kuhinje rušenjem nekih uvriježenih barijera i nastojanjem da približimo našu tradicionalnu gastronomiju modernim europskim i svjetskim trendovima. Zahvaljujem se na pozivu našoj udruzi da se uključi u ovaj vrlo zanimljiv projekt. Veselim se suradnji sa kolegom Šafarom. Upoznat sam sa njegovim radom. Njegova strast za kuhanjem, poznavanje tradicije jela u kraju i želja da tu posebnost predstavi javnosti sjajna je prilika da se poigramo i sa zelenim silvancem“ – rekao je predsjednik Udruge Gastronomadi Robert Ripli.

Festival Zelenog silvanca usmjeren je na promociju vina i tradicionalne gastronomije. Svi ljubitelji dobre kapljice i dobre hrane  su dobrodošli na ovaj dvodnevni događaj kako bi naučili mnogo o kulturi vina i kulturi stola koju će predstaviti kreativna gastro družina.

T. Petrović