Aplikacija Vinske priče od danas dostupna na Android telefonu

Od danas, 31. srpnja 2013. godine, na Googleovoj trgovini aplikacija Google play, dostupna je aplikacija Vinske priče za Android telefone te je pokrenuta i Facebook stranica.

Aplikacija za Android sadrži detalje rute vinske ceste sa znamenitostima koje se nalaze na ruti i fotografije, a izradio ju je Virovitičanin Boris Gazibara. Sve to omogućila je Razvojna agencija VIDRA prema svom budžetu – financijskom planu projekta, a kao ravnopravan partner na projektu „Mađarsko – hrvatske vinske priče“. Svojim iskustvom i znanjem VIDRA je cijelo vrijeme bila odlična tehnička podrška i suradnik.

Vinska turistička ruta pod nazivom Vinske priče povezuje vinorodno područje Orahovice, Villanya i Iloka, gradove sličnog podneblja i povijesti, ali i gradove sa sličnom vizijom vinskog turizma u pograničnoj regiji. Projekt ima ukupnu vrijednost 411.839 eura, a nositelj je Grad Orahovica koji će financirati 256.940,00 eura za rekonstrukciju vinske ceste u dužini 2,5 km na potezu Merkur – Duzluk. Projektom će se financirati niz vinskih manifestacija i promotivnih aktivnosti s obje strane granice.

T. Petrović