Orahovčanka Ivana Jelić Miss Jezera 2013.

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, a pod generalnim pokroviteljstvom komunalnog poduzeća Papuk, pokroviteljstvom Sunstrom energije i Pan pivovare, supokroviteljstvom Poljoprivrednog poduzeća  Orahovica te glavni sponzorstvom Gravie Osijek i Keramika Modus održana je tradicionalna manifestacija ”Otvaranje turističke sezone”. Na Jezeru se i ove godine moglo vidjeti niz sadržaja među kojima otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku, biciklijada, priprema raznih gastronomskim delicija, društvene igre i dr. koje su pripremile 24 udruge i OPG-i te gospodarstvenici  iz Orahovice:

 

-Orahovica je još jednom pokazala i dokazala kako je bila središte turizma Slavonije i Baranje. Tisuće ljudi iz cijele kontinentalne Hrvatske posjetili su Jezero i sa zanimanjem pratili sve sadržaje u sklopu otvorenja turističke sezone. – riječi su gradonačelnika Orahovice i predsjednika TZ grada Orahovice Josipa Nemeca koji je i službeno otvorio turističku sezonu u Orahovici. Središnji događaj i ovogodišnje manifestacije bio je izbor za Miss Jezera 2013. koji je održan po četvrti puta. Na izbor se prijavilo 11 djevojaka iz Valpova, Osijeka, Viljeva, Duzluka, Nove Jošave, Zokovog Gaja, Krčenika i Orahovice, koje su u dva izlaska pokušale očarati sedmeročlani žiri koji su činili orahovački gradonačelnik Josip Nemec, predstavnici sponzora i pokrovitelja te prošlogodišnja Missica Željka Lacović iz Donjeg Miholjca. Žiri nije imao lagan posao, jer svaka djevojka je imala “ono nešto” i više nego želju ponijeti laskavu titulu Miss jezera 2013. No, ipak na kraju najljepša i Miss Jezera 2013. je po prvi puta od kako je izbora domaća kandidatkinja 26.-godišnja Ivana  Jelić koja je od žirija ukupno dobila 137, 50 bodova. Ivani je pripala nagrada od 5000 kuna, a krunu novoj missici predala je prošlogodišnja Željka Lacović iz Donjeg Miholjca Prva pratilja s ukupno osvojenih 133,69 bodova je Marija Draksler iz Valpova kojoj je pripao ček od 3000 kuna, dok je druga pratilja s ovojenih 133, 10 bodova  i čekom od 2000 kuna Mihaela Jusufi iz Viljeva:

-Presretna sam što sam baš ja prva Orahovčanka koja je uspjela osvojiti titulu najljepše na našem Jezeru. Prijavila sam se zbog zabave i dobrog provoda te novih poznanstava i eto ispalo je odlično.  – rekla je nakon izbora nova miss Jezera Ivana Jelić. Orahovica je još jednom blistala, od organizacije i iznimno kvalitetne  gastronomije koju je potpisala Udruga kuhara grada Orahovice do velikog turističkog izbora u vidu planinarstva, lova i ribolova, konjogojstva, sporta, vina i rakije, i tako unedogled. Otvaranje turističke sezone zapravo je velika razglednica iz Orahovice te pozivnica svakome da dođe i uvjeri su sve ljepote i čari ovoga dijela Slavonije. (V.G.)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/OtvorenjeTuristicke2013{/gallery}