Kinesko izaslanstvo Fengtai Districta posjetilo Orahovicu

U sklopu svog šestodnevnog posjeta Europi, Kinesko izaslanstvo Fengtai pokrajine sa sjedištem u Pekingu, odvojilo je dva dana za posjet Virovitičko – podravskoj županiji. Tijekom boravka u našoj županiji, posjetili su i Orahovicu. Obišli su orahovačke gospodarske subjekte Keramiku Modus d.o.o., Pan parket d.o.o. i PP Orahovica d.d. te su se upoznali s njihovim poslovanjem i mogućnošću suradnje. Izaslanstvo pokrajine Fengtai, Narodne Republike Kine, primio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, na čelu s guvernerom Fengtai pokrajine sa sjedištem u Pekingu.

U pratnji gradonačelnika posjetili su  Izletište Orah. U srdačnom razgovoru, gradonačelnik je ukratko upoznao kinesku delegaciju poduzetnika sa svim planiranim sadržajima turističko – rekreacijskog centra „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“. Predstavio je viziju o adrenalinskom turizmu, skijalištu, modernom aqua parku i autokampu, o revitalizaciji devastiranih bungalova, obrazovnom turizmu i izgradnji pratećih objekata.  Govorio je i o prošlogodišnjem priznanju za kupalište jezero, „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2012.“ za najbolju plažu kopnenih voda Hrvatske, bogatstvu kulturnog naslijeđa Orahovice, ali i o najvećoj fotonaponskoj solarnoj elektrani, svjetlom primjeru hrvatskog gospodarstva, a koja je otvorena u Orahovici.

Kineska delegacija poduzetnika nije mogla sakriti oduševljenje ljepotom netaknute prirode, ali i velik interes za ulaganje u gospodarstvo i turizam Orahovice. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/Kinezi-6-2013{/gallery}