Izložba ručnih radova “Vrijedne ruke naših žena”

31. svibnja (petak) članice Udruge žena “Hrvatske sokolice oranizirale su izložbu ručnih radova “Vrijedne ruke naših žena”.  Izložbu su građani mogli vidjeti u predvorju velike gradske vijećnice.

Predsjednica Udruge Zlata Kurbegović zahvalila se svim posjetiteljima, a najviše organizatorima Orahovačkog proljeća Gradu Orahovici i Turističkoj zajednici. Gospođa Kurbegović se posebno zahvalila gradonačelniku Josipu Nemecu što podržava rad Udruge kroz sve ove gondine. Nakon toga predsjednica Udruge zamolila je stručnu suradnicu u Turističkoj zajednici Kristinu Vasić da otvori izložbu.

Gospođica Vasić je sve nazočne srdačno pozdravila ispred TZ grada Orahovice i rekla:

“Čast mi je i zadovoljstvo nazočiti na Vašoj izložbi ručnih radova. Iskoristila bi prigodu i pohvalila Vaš hvalevrijedan rad i trud, kojim nas svake godine ugodno iznenadite. Zahvaljujem Vam na ustrajnosti i humanitarnom radu, kojim održavate kulturnu baštinu našega grada. Čestitam Vam na vrijednim ručnim radovima koje ste izložile, te želim da vam se i priljuče i mlađe generacije, kako bi nastavili tradiciju i običaje našega kraja. Još jednom velika Vam hvala i ovim putem otvaram 18 Izložbu ručnih radova “Vrijedne ruke naših žena“. – rekla je Kristina Vasić.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Josip Nemec koji je rekao da ga ovi ručni radovi vraćaju u doba djeinjstva kada su žene tog doba izrađivale slične radove, te se zahvalio Udruzi na očuvanju baštine i starih zanata grada Orahovice.

{gallery}SlikeGodina2013/OP45/IzlozbaSokolice{/gallery}