Gradonačelnik u posjeti Bajši

Na poziv predsjednika savjeta mjesne zajednice Bajša, gosp. Karolja Lackovića, gradonačelnik grada Orahovice gosp. Josip Nemec, gostovao je 15. lipnja 2013. U Bajši, povodom proslave dana sela Bajša.

Program obilježavanja dana sela započeo je u Evangelističkoj crkvi s početkom u 10:00 sati. Zatim je gradonačelnik nazočio na Svečanoj sjednici mjesne zajednice. Na Sjednici uz nazočnost mnogih uvaženih gostiju, sve nazočne je pozdravio predsjednik savjeta mjesne zajednice  Bajša,  gosp. Lacković Karolj. Nakon govora slijedio je kulturno-umjetnički program i dodijeljena su priznanja sela. U sklopu Svečane sjednice svečano je predstavljen projekt ”Staze povezuju ljude”. Nakon svečanosti gradonačelnik je prisustvovao otvaraju izložbi radova umjetničke kolonije iz 2012. godine pod nazivom „Moja Bajša“, „Kondorov let“ kao i radova umjetničke kolonije sa prošlogodišnjeg okupljanja naivnih slikara iz Padine. Tokom popodneva s početkom u 17:00 sati gradonačelnik Josip Nemec prisustvovao je kulturno-zabavnom programu, gdje  su nastupile plesne grupe, pjevači i pjevačice iz Bajše. Pjevalo se i plesalo do zore.

 

Na kraju posjeta gradonačelnik Josip Nemec i predsjednik savjeta mjesne zajednice Bajša Karolj Lacković zaključili su kako će se i u budućnosti nastaviti sa ovakvim susretima koji promiču pravo prijateljstvo i kulturne vrednote oba mjesta. (K.V.)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/Bajsa{/gallery}