Tradicionalno prvosvibanjsko druženje na izletištu „Orah“

Na suncu okupanom izletištu „Orah“, u ugodnoj atmosferi, građani Orahovice, prigradskih naselja i okolice proslavili su 1. svibanj, Međunarodni praznik rada. Već tradicionalno, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, organiziran je prvosvibanjski piknik na koji su bili pozvani svi građani Orahovice i prigradskih naselja. Pripremljeno je 170 porcija graha u organizaciji Udruge žena „Hrvatske sokolice, Dijabetičke udruge „Zdravlje“ i Savjeta mladih grada Orahovice. Da je grah bio odličan potvrđuje činjenica da je u manje od sat vremena podijeljeno svih 170 porcija.

Oko 3 000 posjetitelja družilo se, uživalo u suncu i ugodnoj atmosferi. Iako temperatura jezera nije još uvijek ona prava ljetna, mnogi su iskoristili iznadprosječno toplo vrijeme i za prva ovosezonska kupanja. U sklopu prvosvibanjskog druženja predstavljeni su i srednjovjekovni običaji i vještine u organizaciji Reda vitezova Ružice grada.

Gradonačelnik Josip Nemec također se pridružio prvosvibanjskom druženju, a proslavi se nakratko pridružio i župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić .

„Veliko mi je zadovoljstvo da se nastavlja tradicija zajedničkog obilježavanja 1. svibnja u Orahovici. Ovo je prilika da Orahovici udahnemo malo svježine i svim posjetiteljima pokažemo da ima dušu. Nadam se da će građani barem na trenutak zaboraviti svakodnevicu uz druženje i pjesmu“ – rekao je gradonačelnik.

Orahovački prvosvibanjski piknik zadržao je onu tradicionalnu notu gdje su sve generacije mogle pronaći ponešto za sebe. Prvosvibanjska proslava ispunila je očekivanja organizatora da preraste u cjelodnevno druženje, zabavu i rekreaciju svih posjetitelja. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/1Svibanj2013{/gallery}