Svečana sjednica povodom 785. Dana grada Orahovice

U povodu 785. rođendana grada Orahovice,  u nazočnosti župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, održana je svečana sjednica. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec u svom je obraćanju prezentirao sve odrađene projekte te one koji će obilježiti Orahovicu u budućnosti:

-U proteklom smo periodu odradili nekoliko krucijalno važnih i značajnih investicija. U prvom redu tu mislim na izgradnju i rekonstrukciju prometne i komunalne infrastrukture, potom je tu izgradnja i održavanje javne infrastrukture, a jednako tako važan je i segment realizacije mnoštva projekata. Ukupno smo investirali preko 8 milijuna kuna. Važno je reći da će nakon ove sjednice biti otvorene nove gradske vrijednosti kao što su novouređeni Turistički ured, potom je potpuno obnovljena Ulica Stošićevo Šetalište  postavljen je pješački most na rijeci Vučici kod utoka Mlinskog kanala i izgrađena nova šetnica uz desnu obalu rijeke u ulici Petra Preradović, a uređen je i novi Park kneginje Ružice, nazvan  po istoimenoj šetnici – aveniji, s njegove zapadne strane.

Tu je još i potpuno uređenje Ulice Stjepana Radića, a naravno godina je tek krenula i planovi su nam veliki. – rekao je gradonačelnik Josip Nemec te istaknuo kako će Orahovica u bliskoj budućnosti dobiti energetski par s 3 MW električne energije, u planu je izgradnja nove osnovne škole  u gradu, edukacijski centar-škola u prirodi na orahovačko jezeru, odnosno izletištu ”Orah” i mnogi drugi projekti. Potom su se nazočnima obratili župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić ističući kako je Grad Orahovica definitivno perjanica županije po mnogim pitanjima te da gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Josipom Nemecom zaslužuje svaku pohvalu za svoj rad.

Na kraju svečanosti Grad je podijelio i zahvalnice najzaslužnijim osobama i udrugama u proteklom razdoblju pa je tako Zlatnu plaketu dobio dogradonačelnik Darko Žužak za za iznimna višegodišnja dostignuća u oblasti gospodarskog, društvenog i javnog djelovanja od posebnog značenja za grad Orahovicu, i šire, srebrnu plaketu dobila je udruga Red vitezova Ružice grada za osobit doprinos u razvitku, ugledu i promidžbi grada Orahovice u Europi i svijetu,   gradske zahvalnice dobili su Savjet mladih  za izuzetan doprinos u pružanju skrbi starim i nemoćnim osobama te ostalom socijalno ugroženom dijelu stanovništva na području grada Orahovice, potom Miroslav Gazda za izuzetan doprinos u promicanju kulture, a posebno za prenošenje povijesne istine kroz književno izražavanje o ljudima i događajima na području grada Orahovice, i šire. Šahovski klub ”Orahovica” za izuzetan doprinos u razvoju i promicanju športa na području grada Orahovice. Zahvalnice su dobili i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica 1990.-1991. za izuzetan doprinos u očuvanju digniteta Domovinskog rata kroz društvena i javna djelovanja, Dinko Stipešević  za osobit doprinos u očuvanju, njegovanju i promicanju kulturne i prirodne baštine na području grada Orahovice te Marica Gelenčir za humanitarni rad kao dugogodišnji davalac krvi i orahovačka rekorderka po broju darivanja. Nakon svečane sjednice program obilježavanja dan grada Orahovice nastavljen je otvaranjem novih gradskih investicija. (V.G.)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/DanGrada2013/SvecanaSjednica{/gallery}