Otvorena izložba mlade kiparice Jelene Kašić

Događanja povodom kulturno – turističke manifestacije Orahovačko proljeće 2013. polako se bliže kraju, a jedno od značajnih kulturnih događanja svakako je prva samostalna izložba mlade orahovčanke Jelene Kašić, apsolventice kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U hotelu Ružica grad u četvrtak, 30. svibnja 2013. godine otvorena je izložba maskolikih crteža i skulptura mlade kiparice pod nazivom „Lica s ulice.“

Jelena Kašić predstavila se sa tri različite, no komplementarne cjeline svog nedavno nastalog likovnog rada, izložbom kojom dominiraju motivi lica. Ove skulpture predstavljaju važan segment individualnog autorskog kiparskog iskaza mlade autorice koja tek nastoji potvrditi svoju vrijednost.

 

S nekoliko riječi prisutnima se obratio i gradonačelnik Josip Nemec. Izrazio je zadovoljstvo izložbom i brojem posjetitelja, ali i znatnim poboljšanjem kulturne slike Orahovice. Istaknuo je da mu je izuzetno drago što je mlada autorica dobila prostor i vrijeme kako bi sebe i svoj rad testirala pred publikom i kako bi to iskustvo primijenila dalje u vlastitom radu. Gradonačelnik je mladoj umjetnici poželio puno sreće, zdravlja i uspjeha u daljnjem radu te što više izložbi.  (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/OP45/JelenaKasic{/gallery}