O B A V I J E S T – skrb za stare i nemoćne

Grad Orahovica u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, provodi Program javnih radova za 2013.godinu na području grada Orahovice s ciljem da se društveno korisnim radom poveća zapošljavanje nezaposlenih osoba, afirmira njihova socijalna uključenost i ublaže socijalne posljedice nezaposlenosti domicilnog stanovništva.

Jedan od projekata, koji je zasad usvojen od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je projekt pod nazivom „Skrb o starijim i nemoćnim osobama u kućanstvima i institucijama na području grada Orahovice“.

Projekt prije svega ima humanitarni karakter, predviđa uređenje životnog okoliša, pomoć u održavanju životnog prostora, uređenje okućnica, pomoć u održavanju osobne higijene i higijene prostora, te pomoć u dostavi  lijekova i kućnih potrepština.

U projekt će biti uključeno 15 nezaposlenih osoba s područja grada Orahovice, koji će obavljati naprijed navedene poslove u kućanstvima starijih i nemoćnih osoba u razdoblju od 27.svibnja do 12.kolovoza 2013.godine, a u realizaciji projekta pomoći će Centar za socijalnu skrb, Orahovica i Gradsko društvo Crvenog križa, Orahovica.

Djelatnici koji će posjetiti starije i nemoćne osobe dužni su pokazati osobnu iskaznicu i iskaznicu Grada Orahovice s imenom i prezimenom djelatnika ovjerenu žigom i potpisom.