Gradonačelnik otvorio 12. Olimpijski festival dječjih vrtića

Dvanaesti po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Virovitičko – podravske županije održan je u utorak, 21. svibnja 2013. godine na stadionu NK Papuka u organizaciji Zajednice športova VPŽ. Da je u zdravom tijelu zdrav i duh, dokazali su najmlađi poklonici olimpizma na tradicionalnom i klincima omiljenom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Nakon podizanja zastave Hrvatskog olimpijskog odbora i zakletve Olimpijskog festivala te paljenja olimpijske baklje, gradonačelnik Josip Nemec svečano je otvorio Festival te svim mališanima poželio dobru zabavu, puno uspjeha i sreće u natjecanjima.

Mali sportaši odmjerili su snage u četiri discipline za dječake i djevojčice: trčanje na 50 m, bacanje loptice u dalj, štafeta 4×25 m i mali nogomet, pred brojnom publikom, sastavljenom uglavnom od ponosnih roditelja, baka i djedova. Znanje, spretnost, ali i fair play pokazali su polaznici vrtića „Cvrčak“ iz Virovitice, „Potočnica“ iz Pitomače, „Suncokreti“ iz Slatine te polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ iz Orahovice. Olimpijskog duha, srčanosti i borbenosti nije nedostajalo. Iako su sport, zabava i druženje bili na prvom mjestu, malim natjecateljima itekako su bili važni i rezultati. Ukupni pobjednik je dječji vrtić „Cvrčak“ iz Virovitice, čiji su se polaznici uspješno dokazali u svim natjecateljskim disciplinama. Drugo mjesto pripalo je dječjem vrtiću „Palčić“, treće „Potočnici“ iz Pitomače, a četvrto mjesto pripalo je „Suncokretu“ iz Slatine.

Pehare i medalje sudionicima natjecanja uručio je gradonačelnik Josip Nemec. Posebnu medalju za uložen trud i poseban doprinos sportu gradonačelnik je uručio maloj Lani Nuić, djevojčici koja je na teren izašla sa gipsom na nozi i štakama. Čestitao je svim malim sportašima, onima koji su kući otišli s priznanjima, ali i onima malo manje uspješnima te se zahvalio svima onima koji su pomogli u organizaciji ove sjajne manifestacije. Gradonačelnik je zatvorio natjecanje uz poziv na susret i iduće godine na 13. Olimpijsko festivalu dječjih vrtića VPŽ.

Bilo je to još jedno lijepo druženje koje će mališanima ostati u lijepom sjećanju, a neke od njih možda dovesti i do velikih sportskih uspjeha. Novi sportaši, polaznici dječjih vrtića, na teren će istrčati ponovno već sljedeće godine i braniti boje svojih vrtića, ali i gradova i općina iz kojih dolaze u plemenitom duhu olimpizma.  (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/OlimpijadaVrtica{/gallery}