Grad Orahovica priprema bogat sadržaj 45. Orahovačkog proljeća

U Orahovici će se i ove godine održati 45. Orahovačko proljeće, najveća kulturno – turističkih manifestacija na području Virovitičko – podravske županije i jedna od vodećih u ovom dijelu Slavonije u organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice grada Orahovice i Virovitičko – podravske županije. Orahovačko proljeće počet će 27. svibnja, a završava 02. lipnja 2013. godine. U programu ove kulturno – turističke manifestacije sudjelovat će brojne udruge s područja Grada, a biti će prikazane i dvije kazališne predstave, za djecu i odrasle. Najsvečaniji trenutak manifestacije održat će se u nedjelju, 02. lipnja 2013. godine u 16,00 sati, kada će središtem grada proći Cvjetna povorka.

Grad Orahovica će, kao i svake, počastiti svoje sugrađane besplatnim koncertima u središnjem gradskom parku. U koncertnom dijelu programa, Orahovčane će u petak, 31. svibnja zabavljati Prljavo kazalište, a u subotu, 01. lipnja svirati će Dražen Zečić.

S velikim zadovoljstvom pokroviteljstvo nad 45. Orahovačkim proljećem prihvatio je predsjednik RH Ivo Josipović te se zahvalio na upućenom pozivu: „Obzirom da zbog već dogovorenih državničkih obveza nisam u mogućnosti odazvati se Vašem ljubaznom pozivu koristim prigodu čestitati organizatorima ove manifestacije na dugogodišnjem radu u osmišljavanju kulturnih i sportskih sadržaja koji svake godine privlači velik broj stanovnika Orahovice i njihovih gostiju. Svima njima i ove godine želim ugodne trenutke zabave, opuštanja i druženja uz puno srdačnih pozdrava“. (T. Petrović)