Udruga kuhara Grada Orahovice održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U srijedu, 24.travnja 2013.godine, Udruga kuhara Grada Orahovice održala je 3. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Na skupštini je istaknuto mnoštvo aktivnosti i uspjeha udruge u protekloj godini.

U izvješću o radu za proteklu godinu, predsjednik Udruge kuhara Dražen Šafar, istaknuo je da je udruga u protekloj godini imala popriličan broj gostovanja i nastupa na kojima su ostvarili vrlo dobre rezultate. Predstavili su se na „Žgancijadi“ u Križevcima gdje su osvojili 3. mjesto te su sudjelovali na Hrvatskom kulinarskom kupu „Zlatna dunja“ u Kutini.

Na međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici orahovački kuhari predstavili su bogatu gastronomsku ponudu slavonskih delicija pod nazivom „Zimski zalogaj“, gdje su pripremili i podijelili 1100 zalogaja. Udruga je sudjelovala u svim manifestacijama i događanjima koja su se organizirala u Gradu, a snimajući emisiju za NOVA TV „Tako lijepa, tako naša“ prezentirali su slavonska jela i Grad Orahovicu. Udruga kuhara pokazala je da imaju veliko srce sudjelovanjem u humanitarnom projektu „Sretna hrana“ na Zagrebačkom velesajmu, gdje su svojim radom i dekoracijama pomogli u prikupljanju sredstava za oboljelu djecu. Predsjednik udruge zahvalio se svim članovima udruge na predanom radu te svima koji su pomagali radu ove male udruge, a posebnu zahvalu uputio je gradonačelniku na financijskoj potpori bez koje bi udruga teško opstala.

 

Predsjednik je također predstavio i plan rada za tekuću godinu te naglasio da je jedan dio plana već odrađen. Udruga će i dalje sudjelovati u svim manifestacijama u Gradu, sudjelovati na natjecanjima, seminarima i radionicama te će nastojati odraditi što više aktivnosti i natjecanja. Udruga ima u planu organizirati 1. Međunarodni kup slastičara pod nazivom „Zlatni orah“, natjecanje profesionalaca u pripremanju torti.

Po završetku skupštine gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te se zahvalio svim članovima udruge na podršci svim gradskim manifestacijama. „Iskreno se nadam da će se nastaviti naša dobra suradnja. Imate moju punu podršku kao gradonačelnika, partnera i prijatelja. Hvala Vam što na tako dobar način predstavljate Grad te Vam želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima i u radu“ – rekao je gradonačelnik. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/Kuhari-04-2013{/gallery}