Nastavlja se zapošljavanje putem javnih radova

Grad Orahovica i ove godine, kao i proteklih godina sudjeluje u programu zapošljavanja nezaposlenih osoba kroz program „Javnih radova“ u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Gradonačelnik Josip Nemec u četvrtak, 18. travnja 2013. godine u prostorijama Gradske vijećnice održao je sastanak sa svim zainteresiranima za zapošljavanje putem ovog programa.

„Hvala svima Vama koji ste se odazvali našem pozivu. Želim naglasiti da će Grad prihvatiti i sufinancirati sve zahtjeve za zapošljavanje u Javnim radovima koje država odobri. U ovom vremenu nezaposlenosti svaka kuna je dobro došla, a s obzirom da je ovo jedini način na koji Vam ja kao odgovorna osoba mogu pomoći, Grad će osigurati sredstva za sve koji ispunjavaju uvjete i budu prihvaćeni. Napravit ćemo rebalans proračuna, jer nismo očekivali toliki odaziv, ali cilj nam je pomoći svima koji žele raditi i stoga će Grad osigurati potrebna sredstva. Ovim projektom želimo pomoći svim osobama koje su duže vrijeme nezaposlene, a od njihova rada ima koristi cijela zajednica“ – rekao je gradonačelnik.

Posao koji će se ove godine obavljati je uređenje površina na području Grada i svim prigradskim naseljima. Kroz ovaj program ne samo da se uređuje Grad i prigradska naselja, nego se i našim sumještanima omogućava zapošljavanje u ovim vremenima kada je teško pronaći zaposlenje. Cilj projekta je društveno korisnim radom smanjiti stopu nezaposlenosti zapošljavanjem dugotrajno nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti, a sve to uz veliku potporu Grada Orahovice. (T.Petrović)