Mali osnovci gradonačelniku rekli kako bi oni učinili Orahovicu ljepšom

Učenici drugih razred osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” u sklopu Dana grada, Dana škole i svog projekta upoznavanja gradskih vlasti, posjetili orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca. Gradonačelnikih je upoznao s gradskim prostorijama, svojim uredom te opisao kako teku njegovi radni dani. Mališani su bili veseli i radoznali, a kada ih je gradonačelnik u svom uredu pitao što bi oni htjeli da se u Orahovici napravi, bilo je puno raznih i zanimljivih pitanja:

 

-Neka djeca su tražila nove semafore, potom staze, dječja igrališta, sportske terene, staze za rolanje, a bilo je i želja da se napravi još jedna tvornica. Djeca su uistinu bila puna pitanja, a najdraže mi je bilo ono kada su me pitali da li mi je teško raditi na štosam odgovorio da mi za Orahovicu nikad nije teško raditi, a posebno se dobro osjećam kada sam upravo uz djecu. –rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Djeca su se počastila slatkišima, pićem i na kraju se zajedno fotografirala s gradonačelnikom ispred gradske uprave i otišli u svoje razrede puni dojmova:

-Oni upravo uče u državnim tijelima, od gradova preko županija do države. Trenutno su upravo na gradovima pa je ovaj posjet bio ciljan u tome smjeru. Skroz do škole pričali o svemu što su vidjeli, čuli i doznali. Moram se zahvaliti gradonačelniku što je u ovo vrijeme uoči Dana grada kada je posla jako puno, našao vremena za nas i sjajno nas primio. – zaključila je ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba. (V.G.)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/OsnovnaSkolaKodGradonacelnika-04-2013{/gallery}