LU Vepar održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U subotu, 07.travnja 2013.godine, Lovačka udruga Vepar održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovalo 53 od 75 registriranih članova udruge te gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik udruge, Dragomir Žaček, naglasio je da udruga djeluje već 65 godina i uspješno ispunjava svoj cilj: lov i održavanje opstojnosti udruge. Sve ove godine udruga je opstala, a njeni članovi lovili su i družili se. Udruga se financira prihodima od članarina, donacija grada te prihodima od lovnog turizma.

Prema izvješćima lovnika, plan odstrela u 2012. i 2013. godini u potpunosti je ostvaren: jelen obični 5 grla, srna obična 36 grla i svinja divlja 75 grla, a odstrel je izvršen u 14 lovnih dana. U potpunosti je ostvaren i plan prehrane i prihrane divljači, plan održavanja lovotehničkih objekata, kao i plan uređenja lovišta. U prošloj godini povećan je broj šteta na usjevima koju je prouzročila divljač. U nastavku skupštine iznesen je plan gospodarenja za lovnu godinu 2013./2014., a koji obuhvaća plan rada, plan lova za državno i županijsko lovište te financijski plan.

Po završetku skupštine, gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te se zahvalio na pozivu. S obzirom da je Grad dobar partner svim udrugama koje djeluju na području grada, nada se da će se popraviti suradnja grada i lovačke udruge te da će se ostvari suradnja na području lovnog turizma i strukturnih fondova. Također je izrazio žaljenje zbog gašenja Grofovskog lova. Na kraju, gradonačelnik je svim prisutnima poželio dobru kob. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/LU-Vepar-04-2013{/gallery}