KUD Orahovica održao redovnu izvještajnu skupštinu

U utorak, 09. travnja, KUD Orahovica održao je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. KUD Orahovica jedna je od najstarijih udruga na području grada, osnovano davne 1961.godine, a prvi predsjednik KUD – a bio je Đuro Parašilovac.

U izvješću o radu, predsjednik KUD – a Antun Petrušić naglasio je da je društvo tijekom cijele godine vrijedno radilo. Održana je 41 radna proba, održan je koncert za Dan grada koji, po mišljenju predsjednika, treba postati tradicija, a podržavali su grad i u drugim manifestacijama. Prema planu rada KUD – a za 2013.godinu, svi članovi nastavit će s intenzivnim radom, raditi na opremanju tamburaške grupe i zbora, održavati redovne probe, održati koncert za Dan grada te sudjelovati u svim manifestacijama koje organizira Grad.

„Svi imamo brojne obaveze, ali kada se radi nešto što se voli i dok postoji volja i energija, sve se može uklopiti. Vaše vrijeme, interes i strpljenje usmjerava sve što radimo i nadam se da ćemo još dugo ovako raditi“ – rekao je voditelj zbora i tamburaške sekcije Viktor Čelant.

Po završetku skupštine gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te čestitao na dobrom radu. „Uvijek mi je drago doći na Vaše skupštine, uz tako lijepu atmosferu osjećam se kao kod kuće. Rijetko nastupate za grad, ali kako bi to bilo da Vas nema, uvijek ste tu kad Vas trebamo. Ne sumnjam da ćete i dalje sudjelovati u svim manifestacijama te da ćete nastaviti i dalje dostojno predstavljati svoj grad. Vjerujem u našu daljnju dobru suradnju, za koju se nadam da će se nastaviti i nakon izbora, ali ako je ovo posljednji put da sam na Vašoj skupštini kao gradonačelnik, hvala Vam za 8 godina dobre suradnje. Moram napomenuti da imate jednog od najboljih predsjednika, samo kaže: „Vi samo recite šta treba, mi ćemo to riješiti.“Na kraju se moram malo našaliti, ali bilo bi dobro da Vas se malo pomladi, svi ste sve stariji“ – rekao je gradonačelnik Josip Nemec. (T. Petrović)

 

 

{gallery}SlikeGodina2013/KUD-Orahovica-04-2013{/gallery}