Gradonačelnik čestitao rođendan najstarijem sugrađaninu

Naš najstariji sugrađanin, Franjo Ambroš, 1.travnja 2013., proslavio je skromno svoj 100. rođendan. U hotelu Dukat, zajedno sa svojim najmilijima dočekivao je toga dana čestitare koji su mu došli izraziti želje za sretan rođendan. Najstariji muški žitelj na području Grada Orahovice, živi u prigradskom naselju Nova Jošava. Uvijek nasmijan i vedrog duha, deda Franjo i danas, nakon 100 godina svog bogatog života ističe kako je sretan čovjek.

„Kada je već prošlo toliko godina?“ – nasmijao se deda Franjo. „Sreću pronalazim u malim stvarima i to je ono što me veseli. Važno je biti okružen ljudima koji vas vole i to je ono što mi daje dugovječnost“ – rekao je deda Franjo, koji je prisjećajući se predivnih godina života dodao kako ga sjećanje još uvijek dobro služi. Unatoč stoljeću za vratom, deda Franjo je i dalje aktivan, dokazujući da je uz ljubav, razumijevanje i vjeru, tajna dugovječnosti u radu.

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, koji je posjetio svog najstarijeg sugrađanina, nije krio zadovoljstvo što deda Franjo ima tako veliku volju za životom. „Deda Franjo, hvala Vam na ovom velikom primjeru upornosti, životne snage i radišnosti“ – rekao je gradonačelnik. Čestitavši na doživljenom stoljeću života, gradonačelnik je najstarijem sugrađaninu zaželio još puno dobrog zdravlja, veselja i ovakvih susreta te mu uručio prigodne poklone.

Njegov stogodišnji život vrijedan divljenja, može nam samo biti inspiracija i pokazati nam da mi živimo lijep i lagodan život, na čemu trebamo biti zahvalni. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2013/DedaFranjo100Godina{/gallery}