Grad Orahovica domaćin međunarodnog turnira FIELD AH 24 (12 + 12)

U subotu, 27. travnja 2013. godine, na izletištu „Orah“ održan je međunarodni turnir FIELD AH 24 (12 + 12) u organizaciji Streličarskog kluba „Streličari Ružice grada“ Orahovica, koji se nalazi u kalendaru Svjetske streličarske organizacije. Gradonačelnik Josip Nemec otvorio je turnir riječima podrške i hvale natjecateljima te svima poželio puno sreće u natjecanju i dobrodošlicu u Orahovicu i izletište „Orah“.

Na turniru se, uz domaćine članove Streličarskog kluba, okupilo 25 streličara iz Srbije i Mađarske, a natjecali su se u kategorijama i stilovima prema pravilniku Hrvatskog streličarskog saveza. Natjecatelji su gađali 12 meta na nepoznate udaljenosti, a nakon toga uslijedilo je gađanje 12 meta s poznate udaljenosti. Svaki natjecatelj sudjelovao je u dva kruga sa tri hitca u svaku metu sa poznate i nepoznate udaljenosti. Turnir 12 +12 pucao se po ugodnom, malo vjetrovitom vremenu uz suđenje Prskala i Mihnjača.

Orahovački streličari postigli su sjajne rezultate. Zlatne medalje osvojili su Goran Parašilovac, Manuel Štefok i Petar Kovačević, a Franjo Molnar osvojio je broncu.

Organizacija turnira bila je besprijekorna. Zadovoljni organizacijom, uz činjenicu da ih je poslužilo lijepo vrijeme i da su se dobro zabavili, svi natjecatelji potvrdili su svoj ponovni dolazak u Orahovicu. (T. Petrović)

 

Galerija fotografija:

{gallery}SlikeGodina2013/StrelicarskiTurnir-4-2013{/gallery}