Dječje igralište „ORAH“ – završen projekt sufinanciran od Ministarstva turizma

Prema uvjetima javnog poziva Ministarstva turizma, na temu unapređenja ponude turističkog sektora „KORAK VIŠE“ u 2012, na koji je Grad Orahovica u rujnu prošle godine prijavio projekt uređenja Dječjeg igrališta „ORAH“ na istoimenom izletištu, 03. travnja 2013.

završena je izgradnja – opremanje i uređenje dječjeg igrališta.  Radovi su izvedeni u roku i prema ugovoru između Ministarstva i Grada, unatoč iznimno lošim vremenskim prilikama od početka 2013.

Igralište veličine cca 300 m2, zaposjeda zelenu površinu između ceste i južne obale jezera, ograđeno je žičanom ogradom i nasadama „žive“ ograde. Ulaz je naglašen kao portal s prepoznatljivim logom izletišta, u uzdužnoj osi  istok-zapad, tako da je novouređena lokacija odmah prepoznatljiva po ulasku na izletište i s pristupne ceste.  Kompletna površina je travnata, izuzev područja sprava sa gumenim „anti stres“ podlošcima. Uz centralni prilaz do najvećeg kombiniranog igrala sa više vrsta penjalica i tobogana, s obje strane postavljene su pojedinačne sprave: ljuljačka, košara za ljuljanje, penjalica „ptičje gnijezdo“, pješčanik, klackalice, vrtuljak i njihalica.

Investitor projekta je Grad Orahovica, ukupna vrijednost izvedenih radova je 284.057,63 kn, a udio sufinanciranja od strane Ministarstva turizma je 142.000,00 kn. Radove opremanja izvela je tvrtka Stribor oprema d.o.o. iz Vukovara, a građevinske i hortikulturne radove, Ružica grad d.o.o. iz Orahovice.

Vjerujemo da će s prvim zrakama proljetnog sunca koje nikako da stignu u Orahovicu,  igralište u središtu svih zbivanja na izletištu, zaživjeti i ispuniti u cijelosti svoju funkciju, kao prateći sadržaj aktivnostima u sezoni, ali i izvan nje, za vrijeme održavanja raznih manifestacija, utrka i sl, što je i bio cilj projekta – produljenje turističke sezone. (I.S.)

{gallery}SlikeGodina2013/DjecjeIgralisteOrah-04-2013{/gallery}