Održana izborno – izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice Orahovica

VZ Orahovica održala je u četvrtak, 21.03.2013. godine, 20. izborno – izvještajnu skupštinu,  kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec. Skupštini je nazočilo 18 od ukupno 19 članova VZ s pravom glasa.

U izvješću o radu, predsjednik VZ Petar Čačinović, naglasio je da VZ okuplja 5 DVD – a: DVD Orahovica kao stožerno društvo, DVD Crkvari, DVD Dolci, DVD Stara Jošava i DVD Nova Jošava. Sva vatrogasna društva posjeduju određen broj interventnih odijela, pripadajuću tehniku te vatrogasne domove. DVD Orahovica jedino je vatrogasno društvo s područja VZ koje ima 2 zaposlena, dok svi ostali dobrovoljno sudjeluju u radu VZ. Predsjednik VZ zahvalio se gradonačelniku na moralnoj i financijskoj potpori, na pomoći pri nabavi interventnih odijela, ali i prisustvu na svim skupštinama DVD – a. Naglasio je da su u proteklih 20 godina postojanja VZ održane 84 sjednice Predsjedništva sa ukupno 437 točaka dnevnog reda.

U izvješću zapovjednika operative, Mato Orina naglasio je da je DVD Orahovica u prošloj godini odradio ukupno 50 intervencija u kojima je sudjelovalo 379 vatrogasaca, 76 vatrogasnih vozila i utrošeno je 900 sati rada. VZ Orahovica ima ukupno 61 vatrogasca sa liječničkim uvjerenjem za obavljanje vatrogasne djelatnosti.

U izbornom dijelu skupštine izabrano je novo rukovodstvo VZ, a povjerenje za obnašanje dužnosti predsjednika VZ ponovno je pripalo dosadašnjem predsjedniku Petru Čačinoviću. Za dopredsjednika  izabran je Robert Orina, za zapovjednika operative Ivica Podboj, a za dozapovjednika Zlatko Udovčić. Za članove Nadzornog odbora izabran je Pavao Ramić za predsjednika te Milan Jošavac i Franjo Zeman za članove. Također su izabrani i predstavnici u Skupštini VZ VPŽ: Petar Čačinović, Robert Orina i Ivica Podboj. Na Skupštini je uručeno priznanje Mati Orini za predan rad u Vatrogasnoj zajednici.

Po završetku Skupštine, gradonačelnik je pozdravi sve prisutne i naglasio da Grad izdvaja daleko više sredstava nego što zakon propisuje za Vatrogasnu zajednicu te da iznimno cijeni sve što vatrogasci rade za grad. Zahvalio se svima na predanom radu, čestitao novoizabranima i svima poželio puno uspjeha u radu. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2013/VatrogasnaZajednica-03-2013{/gallery}